L’Ajuntament obre un expedient per la mala praxi en la recollida selectiva de residus

2020-08-05T14:05:16+01:0005/08/2020|

  • Després de la publicació del vídeo de #laveudeCalella i difós per CALELLA COMUNICACIÓ, on es veu com el camió de les escombraries recull rebuig, plàstic i vidre en una sola passada, el consistori calellenc ha decidit obrir un expedient sancionador per investigar on està el problema amb la recollida d’escombraries.

L’Ajuntament ha demanat un informe a l’empresa adjudicatària (la unió d’empreses Urbaser i Arca del Maresme). Segons l’informe -detalla el consistori en una nota que ha enviat als mitjans-, els contenidors de l’Hotel Las Vegas es troben plens de residus que no es corresponen amb la tipologia que haurien de portar. D’aquesta manera, l’empresa que fa la recollida selectiva va avisar als operaris perquè ho recullin tot com a rebuig.

L’Ajuntament, arran de l’informe que li ha fet arribar l’empresa adjudicatària, ha obert un expedient que podria acabar amb sanció a la propietat de l’Hotel Las Vegas per no separar correctament les escombraries. Les sancions, contemplades a la Ordenança municipal de convivència ciutadana i via pública, per no utilitzar correctament els contenidors de recollida selectiva podrien ser de fins a 750€.

Els establiments turístics paguen per cada plaça 17,75 euros anuals com a taxa de recollida d’escombraries.

De la nota de l’Ajuntament se’n desprèn que el consistori tampoc tenia constància d’aquest canvi en la recollida dels contenidors de selectiva que, de forma unilateral, l’empresa de recollida selectiva havia realitzat. Motiu pel qual també obre una investigació per esclarir-ho. El contracte, signat el 2015, especifica que l’empresa està obligada a informar al consistori del funcionament de la recollida selectiva i la gestió del servei. Es considera una infracció greu si aquesta no ho comunica al consistori i poden comportar multes de fins a 3.000€.

L’empresa adjudicatària, que també porta la neteja de la ciutat i la gestió dels residus, factura per la recollida selectiva més d’un milió i mig d’euros.

Seran, per tant, els serveis tècnics municipals els que hauran de portar a terme aquestes dues investigacions.

Sorpresa i indignació a les xarxes

Molts internautes s’han mostrat sorpresos en veure el vídeo on es veu com el camió de les escombraries amb el logotip de Calella recollia la fracció de rebuig, plàstic i vidre de l’Hotel Las Vegas i les dipositava barrejada al mateix camió.

Alguns usuaris fins i tot han explicat que això també passa a d’altres indrets de la ciutat. D’altres no s’ho acabaven de creure i volien pensar que el camió que recull la brossa té compartiments separats.

La recollida selectiva a Calella es fa amb contenidors per fraccions distribuïts al llarg dels carrers.

La oposició pregunta

Calella en Comú i la CUP han demanat explicacions al govern municipal, tan en obert a través de les mateixes xarxes socials com directament al regidor de l’Àrea de Sostenibilitat, Albert Torrent. No se’n sap res de la resta de partits.

De moment, el govern s’ha limitat a informar-los que ho estan investigant.

Comparteix el contingut!

Go to Top