Hotels que acaben temporada en ple agost

  • Alguns hotels calellencs que han obert a principis de juliol tanquen aquest segon cap de setmana d’agost per la manca de turistes. Són establiments turístics dedicats majoritàriament al turisme internacional.

No acabaran la temporada, no els surt a compte tenir obert. És el cas de l’Hotel President i de l’Hotel Las Vegas que s’han vist forçats a tancar aquest cap de setmana. El seu públic era majoritàriament estranger.

D’altres tenen tasses d’ocupació d’un 5% de dilluns a divendres i d’un 10% durant el cap de setmana, aquestes baixes xifres d’ocupació són comptabilitzades amb tot l’hotel obert com hauria de ser en un estiu normal. És evident que els hotels no obren totes les plantes, i per tant, els índexs d’ocupació que es publicaran oficialment seran més alts ja que els pisos buits no comptabilitzen. No hi ha xifres oficials, encara. L’Hotel Kaktus Playa, de cinc estrelles, manté obert tot i la baixa ocupació.

A més a més, França i Dinamarca desaconsellen viatjar a Espanya. Suïssa i Bèlgica estableixen quarantenes per als turistes que retornin de l’Estat Espanyol. Àustria també està estudiant aquesta possibilitat. I Alemanya imposa un test PCR a tothom qui arribi de Catalunya. Els corredors turístics no s’han acabat consolidant.

En vistes a aquest escenari, les cadenes hoteleres han decidit obrir només un sol establiment turístic, així van derivant totes les reserves cap a l’establiment que queda obert. Per exemple, la cadena HTOP manté obert l’HTOP Calella Palace. El que va ser hotel-hospital durant el confinament, l’Oasis Park Calella també està obert, però l’Hotel Vila, regentat pel mateix propietari està tancat. Els preus han baixat respecte de l’any passat.

A Calella es veuen francesos que han decidit venir particularment amb el seu vehicle per por a que s’imposi una restricció de moviment;  si es tanquessin de nou les fronteres amb França com ja va passar durant el confinament, els seria més difícil el retorn al seu país amb avió. Amb cotxe matriculat a França, seria més fàcil.

La platja de Garbí, que és la que normalment utilitzaven els turistes, enguany està buida.

El mercat nacional encara aguanta prou bé, tan el català com l’espanyol. D’això en gaudeixen, per exemple, a l’Hotel Bernat II que ronda ocupacions superiors al 70-80%. Més altes al cap de setmana respecte d’entre setmana.

En general els pocs turistes que venen a Calella no fan estades llargues i fan estades de dos o tres dies, centrades en dissabte i diumenge. Els establiments turístics d’apartaments i els apart-hotels van sortejant la crisi mentre no s’anunciin rebrots a Catalunya, ja que llavors hi ha allau de cancel·lacions. Els càmpings també funcionen i mantenen ocupacions del 20% de dilluns a divendres i del 80% al cap de setmana.

Els empresaris hotelers, en general, han hagut de reduïr al màxim el personal que tenen treballant aquest any, han allargat l’ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) al màxim que han pogut i han deixat de contractar eventuals. Consideren que la temporada està perduda i se centren en minimitzar les despeses.

Les ajudes que s’han ofert des de la Generalitat per a establiments turístics i les ajudes per a la represa de l’activitat dels establiments d’allotjament turístic concedides per l’Ajuntament tampoc són suficients ni justifiquen tenir l’establiment obert.

2020-08-08T20:37:51+01:00 08/08/2020 | 20:08|Categories: Noticies|
X