Compaginar el descans dels veïns i l’oci nocturn

2020-08-11T19:52:59+01:0011/08/2020|

  • Quan els bars estan integrats en els nuclis urbans, és difícil conciliar les hores de descans dels veïns amb el dret d’altres ciutadans a gaudir del seu temps lliure. CALELLA COMUNICACIÓ ha rebut queixes de diversos veïns situats a la vora de diverses terrasses i de bars musicals.

Calella té molts establiments d’oci i restauració integrats al voltant d’habitatges. Bars, terrasses, bars musicals. Això fa que els calellencs tinguin moltes opcions on anar a menjar o a beure alguna cosa, però no agrada tant als veïns del seu voltant, ja que pateixen problemes de sorolls. A l’estiu, com que fa calor i dormim amb les finestres obertes, encara s’escolta més qualsevol soroll.

Calellencs de diversos punts de la ciutat s’han posat en contacte amb CALELLA COMUNICACIÓ aquest estiu per denunciar el soroll que hi ha a molts establiments. Per exemple, al carrer Església, el carrer més comercial i més transitat per persones de la ciutat, on hi ha diversos bars.

Per una banda , els veïns d’El racó de l’Església es queixen del xivarri que hi ha a la terrassa exterior i a la terrassa interior. Els veïns veuen com baixen la persiana de l’establiment de matinada però el mantenen obert amb els clients a la terrassa interior on donen dormitoris del veinat. La policia local de Calella hi ha fet acte de presència força sovint però no s’ha solucionat el problema. Últimament, arran de la prohició de l’oci nocturn s’ha adelantat l’hora de tancament definitiu del local, però denuncien que encara continua.

Per altra banda, seguint pel carrer Església, els veins de la cantonada del carrer Matas i Rodes senten el xivarri de la terrassa de Los Extremeños, situada al carrer Església i també senten el soroll de la terrassa de la La Tetera. Tots aquests, però, tanquen relativament aviat.

Els veïns més perjudicats són els que viuen a prop de bars musicals i discoteques, perquè són els que tanquen més tard. És el cas els veïns del carrer Raval, que estan farts del soroll que hi ha a les portes de La Quadra quan els clients surten al carrer a fer la cigarreta. Estan farts però diuen que ja s’hi han acabat acostumant, que és el que passa cada estiu. Al dormir amb les finestres obertes, quan es produeix el tancament de l’establiment és quan senten més soroll.

Els veïns que viuen a prop de terrasses o de bars musicals o discoteques pateixen pels sorolls que hi ha a fora dels establiments, especialment ara que dormim amb les finestres obertes.

El mateix passa al Rock and Apples, situat al carrer Amadeu. Quan els usuaris del bar surten a fumar, tot i parlar fluix, el soroll molesta als veïns. “Des de les 7 de la tarda fins les 4 o 5 del matinada fan gresca, xerrant sense parar i amb veu alta. Es col·loquen davant del bar musical, sota els balcons, fumant; a vegades canten amb una guitarra.” Els veins avisen a la policia, quan hi poden anar, aconsegueixen una estona de pau. Algun veí, fins i tot, els ha llençat un cubell d’aigua.

Hem parlat amb la propietària de l’establiment, i assegura que quan veu grups que surten a fora, ella o el seu marit van darrere per demanar que parlin en veu baixa o que vagin a altres llocs. “El meu home era com el policia de la porta, que el pobre ha agafat unes galipàndries increïbles, per controlar a la gent, perquè la gent no cridi, per evitar aquests problemes. Ara estic jo i està el meu fill. Últimament amb la crisi sanitària tenim en prou feines 10 persones dins el local”, explica la Carmen Lorente.

Al Rock and Apples han deixat de fer concerts en directe per evitar aglomeracions -tenen categoria de bar musical- i han canviat el dia de descans, tanquen el diumenge per molestar menys. Segons els propietaris obren a les 8h del vespre i tanquen a les 2:30h de la matinada; aquest any -diuen- no han fet l’horari d’estiu. Els veïns asseguren que tanquen més tard que l’hora reglamentària.

Jo porto 9 anys aquí i no he tingut mai cap problema amb ningú. Entenc que els veïns volen descans i obrir la finestra, em poso en el seu lloc, però l’estrès per mi és increïble, perquè he d’estar pendent de dins, pendent de fora, ves cap aquí, ves cap allà. Algun cop m’han dit que sóc un ogre” comenta la propietària del Rock and Apples, en referència a com d’estricte és amb els seus clients perquè no facin soroll a fora.

El tema del soroll de dins l’establiments amb música sembla que està superat. Aquest tipus d’estbliments tenen bon aïllament. Els propietaris, en general han buscat mesures per reduir els decibels, caldrà trobar una solució més general per intentar compaginar el descans dels veïns amb la gent que vol gaudir de prendre una copa per la nit en el moment que surten del recinte de l’establiment.

Comparteix el contingut!

Go to Top