Els joves de la Creu Roja ajuden a aplanar la corba d’aquesta segona onada de covid-19

2020-08-13T11:06:57+01:0013/08/2020|

  • Creu Roja Alt Maresme realitza la campanya #COVIDspoiler a Calella amb quatre informadors voluntaris: de jove a jove.

Els joves menors de 35 anys són el col·lectiu amb més incidència en aquesta segona onada de contagis. És per això, que des de la Generalitat es va encarregar a Creu Roja Catalunya un pla de sensibilització adreçat a aquest col·lectiu, que és el que més vida social nocturna té. Paral·lelament, la Generalitat també ha restringit els locals d’oci nocturn durant aquest estiu.

Aquest pla, que es porta a terme a tota la costa catalana i porta per nom #COVIDspoiler, vol conscienciar als joves sobre un ús correcte de la mascareta. És per això que informadors de la Creu Roja, per parelles, recorren els punts on habitualment s’hi concentren més joves durant el vespre-nit per informar, a través de dinàmiques i jocs, sobre la utilització de la mascareta.

A la nostra ciutat hi ha quatre informadors que de 8 del vespre a 1 de la matinada  recorren el Pac Dalmau, el carrer Jovara, la platja i la Riera Capaspre. Són els punts estratègics on els calellencs joves habitualment es reuneixen.

Els informadors de la Creu Roja són joves, perquè “creiem que la funció informadora funciona molt bé entre iguals. Per això hem decidit que els informadors siguin joves de Creu Roja Joventut que puguin fer aquesta sensibilització. La comunicació és més bona si és entre iguals, perquè si a tu et bé un adult de 50 anys, no el tractaràs igual que a un que en té 20. És un contacte més directe i proper”, comenta el tècnic de voluntariat de Creu Roja de l’Alt Maresme Toni Cardó. “No volem fer una gran intervenció de només parlar sinó que a través de dinàmiques o jocs amb preguntes fem que arribi aquesta sensibilització i que els joves pensin sobre la importància de les conseqüències de l’ús de la mascareta”, ha afegit.

Aquest pla de sensibilització és entre joves, així els voluntaris de la Creu Roja són joves de les mateixes edats aqui s’ha de conscienciar. De jove a jove és més fàcil entendre’s

Els informadors que han rebut una formació específica, al veure un grup de joves demanen permís per poder fer unes activitats de sensibilització amb ells. “Han fet un curs de promotor de la Covid-19 en oci nocturn, explicant que és la Covid, tècniques de comunicació de com acostar-se als joves i també les mesures de seguretat”, explica Cardó

La campanya #COVIDspoiler, en principi durarà fins al 15 de setembre.

Primeres valoracions positives

Sembla que la iniciativa funciona i la marjoria de joves s’animen a participar-hi. A través el voluntariat de la Creu Roja, els joves ajuden a aplanar la corba d’aquesta segona onada de covid-19 que estem vivint al llarg del país. La presència de la gent jove en els afectats, en aquesta segona onada, és molt més alta. “De jove a jove és més fàcil que ens escoltin que si s’hi s’apropés un adult. A més, ens hem format per fer aquesta tasca“, expliquen les joves sensibilitzadores. Els voluntaris de la Creu Roja es coordinen amb les Policies Locals i els Ajuntaments.

Dedepèn de com vagi l’evolució de la pandèmia i la nova normalitat es decidirà què es farà. No descarten fer una campanya de sensibilització a les escoles de Calella quan s’inicii el curs.

Comparteix el contingut!

Go to Top