Un grup d’artesanes calellenques demanen fer una fira per vendre els seus productes

2020-08-13T19:35:12+01:0013/08/2020|

  • Van demanar a l’Ajuntament poder celebrar una petita fira amb paradistes calellencs, però no els hi van acceptar.

L’estiu era un dels moments àlgids de les fires i mercats ambulants, on els artesans podien vendre els seus productes. Degut a la COVID-19, i per evitar aglomeracions, la majoria s’han suspès. Això ha deixat a molts artesans sense ingressos.

Un grup d’artesanes calellenques han demanat a l’Ajuntament fer una fira on poder vendre els seus productes fets a mà. Proposaven fer-la els caps de setmana als vespres, a la Riera Capaspre o a la plaça de l’Església. El consistori els va demanar la proposta per escrit, però finalment els hi ha denegat al·legant que l’havien d’enviar a la Generalitat per ser una cosa nova i que no ho veien clar degut als rebrots que s’han produït a diverses ciutats catalanes.

El mercat no alimentari de la Riera Capaspre.

Les artesanes es van resignar pensant que no podien fer una fira a la seva ciutat. Però veure que el mercat setmanal no alimentari ha estat traslladat a la Riera Capaspre i en horari de tardes les ha indignat, perquè era justament el que elles demanaven. El grup d’artesanes lamenta que no s’ha pensat en elles quan podrien haver sigut un punt turístic tant pels visitants com pels calellencs. A més, tampoc se’ls ha ofert si volen posar les seves parades al mercat de roba, complements i perfumeria.

L’any passat també van demanar fer una fira a la Riera, però se’ls va dir que no perquè hi passaven els cotxes. “Quan els ha convingut, bé que l’han tallat”, es queixen.

Les artesanes fan tot tipus de productes a mà: roba per nens, complements, diademes, casquets, ninos, peces de fusta. Algunes participen a la fira de Nadal que s’ubica a la plaça de l’Església.

Posar la seva parada als markets és una afició, ja que tenen altres feines. “D’això no es pot viure, i ara encara menys”, lamenten. Les vendes són baixes i, a més, el preu de participar a les fires és car. Per un cap de setmana, pot costar uns 200 euros. Els preus s’encareixen sobretot quan els organitzadors són particulars. Tot i així, enguany pocs municipis s’han atrevit a muntar fires o markets degut a la crisi de la COVID-19.

Comparteix el contingut!

Go to Top