L’Ironman Barcelona penja d’un fil

2020-08-16T08:59:38+01:0015/08/2020|

  • Ara per ara, hi ha més probabilitats que no s’acabi fent que de que es pugui realitzar. En el cas que es porti a terme, les mesures imposades per la matriu americana de la marca posen dubtes a la viabilitat de la prova d’Ironman Barcelona prevista pel 4 d’octubre. De moment, oficialment, la filial espanyola d’Ironman no ha dit res.

El pla d’acció que Ironman està portant a terme a nivell mundial inclou una condició que faria impossible la realització de la prova de Barcelona tal com l’havia previst la filial espanyola. La central d’Ironman situada a Florida exigeix reduir el número de participants a 1.200; d’aquesta manera considera que pot garantir els protocols per evitar la transmissió del virus COVID-19. La prova d’Ironman Barcelona que s’hauria de celebrar el 4 d’octubre ha de reduir dels 3.500 inscrits als 1.200, pràcticament una tercera part. Es tracta de la limitació en el número de participants.

Amb aquest escenari, el que està clar és que no es portarà a terme la prova Ironman 70.3 Barcelona posposada per la mateixa data i que s’havia d’haver celebrat el dia 17 de maig, o almenys no es podrà fer si se segueixen els protocols marcats pels nord-americans. De moment, al web oficial d’Ironman, consta que la prova 70.3 Barcelona es realitzarà el 4 d’octubre i ja s’ha anunciat la prova per la pròxima primavera, que serà el 16 de maig de 2021. Els mundials de 2020 d’Ironman s’han suspès. En aquesta prova 70.3 Barcelona s’oferien llocs pel mundial.

En vista a aquesta situació, la filial espanyola d’Ironman només li queden dues opcions. O bé limitar el numero de participants a una tercera part i eliminar 2.300 inscrits assumint les pèrdues que tindrà l’organització. Des del Ministeri d’Educació i Esports es demana que aquest tipus de proves només es realitzin amb atletes professionals. Aquest seria el criteri per rebaixar el número de participants a 1.200. Per tal de minimitzar pèrdues podria demanar empara econòmica a alguna administració pública per a poder portar a terme la prova al·legant que suspendre-la seria pitjor per l’economia calellenca -en depenen hotels i restauració- i, per l’economia catalana. L’altre opció és suspendre definitivament la prova 2020 de Ironman Barcelona.

A més a més, el Departament de Salut de la Generalitat va elaborar un informe que posa en dubte la celebració d’esdeveniments multitudinaris, com la prova de triatló que es fa a Calella, de cara a l’octubre per la previsió d’una onada de coronavirus que s’acabaria allargant fins al mes d’abril de 2021.

D’acabar suspenent-se la triatló de Calella prevista pel 4 d’octubre, el sector hoteler, comercial i de restauració de la ciutat rebria una nova estocada. Alguns hotelers estan esperant les notícies d’Ironman per mantenir els hotels oberts durant el mes de setembre i així poder abastir els participants que tenen reserves fetes per la prova de principis d’octubre. Els restaurants i, en general, el comerç també espera notícies.

La prova d’Ironman de Vitòria-Gasteiz, que s’havia de celebrar el 12 de juliol i que es va posposar inicialment a l’11 d’octubre, finalment s’ha acabat anul·lant. Per tant, a Vitòria no hi haurà triatló fins el 12 de juliol de 2021, si tot va bé. Als atletes inscrits no se’ls retornen els 600 euros de la inscripció, sinó que han quedat automàticament inscrits a la prova de 2021. Alguns d’ells s’han mostrat descontents amb la organització.

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit suspendre la Marató d’enguany, inicialment prevista pel 14 de març, traslladada al 25 d’octubre i finalment suspesa. La pròxima marató de Barcelona es farà el 2021, el 7 de novembre. Als participants inscrits se’ls dona la oportunitat de traslladar-se de data al 2021, retornar la totalitat dels diners o bé retornar un 75% (fent un donatiu de la resta per les despeses de l’organització).

La situació de la pandèmia no sembla que pugui millorar gaire si no s’acaba trobant una vacuna i s’administra de forma genèrica a la població. Només d’aquesta manera es podrien realitzar de nou actes multitudinaris com la triatló que se celebra a Calella i que porta atletes dels cinc continents.

Comparteix el contingut!

Go to Top