Calella, un dels pocs municipis que ha apostat per la cultura en temps de COVID-19

2020-08-22T11:31:33+01:0022/08/2020|

  • Es va fer el Festival Impuls al juny, se celebra el NEC, es fa el Beach Festival i també les audicions de sardanes. L’Ajuntament va suspendre la Fira de Calella i l’Alt Maresme, però encara no s’ha pronunciat sobre la Festa Major.

En un temps difícil, en el que imperen les mesures de seguretat per evitar la propagació de la COVID-19, la nostra ciutat és un dels pocs municipis que ha apostat per reactivar la cultura. Artistes de diversos àmbits, com actors, músics o ballarins, han fomentat una campanya en la que demanen no cancel·lar esdeveniments sota el lema “la cultura és segura”.

Al mes de juny, la Festa Major Petita de Sant Quirze i Santa Julita es va readaptar per convertir-se en el “Festival Impuls”, on es va apostar per actuacions d’artistes calellencs i de la comarca. Va ser el primer acte cultural després del confinament, on cridava molt l’atenció la gran separació entre les cadires i la prohibició de ballar. Després d’uns mesos, ja ens hi hem acostumat.

A més, també s’està celebrant, cada divendres, el festival “NEC” al far. Enguany, s’han fet dues sessions de la majoria d’actuacion, per assegurar les mesures de seguretat i distanciament social provocades pel coronavirus.

Un altra activitat que s’està fent aquest estiu és el Beach Festival, on es projecten pel·lícules en una pantalla gegant instal·lada a la platja, davant del Xiri 9. Aquest festival s’allargarà fins al dijous 3 de setembre. Contrasta veure com s’omple la platja per veure una pel·lícula en comparació amb la buidor de les sales de cinema.

Qui també manté les seves activitats però adaptades és l’Agrupació Sardanista de Calella. Enguany, s’ha habilitat un espai perimetrat davant del monument de la Sardana. Els assistents no poden ballar i s’han situat cadires mantenint les distàncies físiques. Les audicions de l’Agrupació se celebren cada diumenge a les 19:30h al Passeig Manuel Puigvert.

Una de les activitats que va tenir crítiques per la manca de seguretat va ser la ballada de swing que organitza Let’s Swing Maresme, doncs els assistents ballaven sense mascareta. Com a conseqüència, s’han pintat uns quadrats al terra on els assistents han de ballar (sempre amb una persona que convisqui al mateix domicili) del qual no poden sortir. També s’ha prohibit canviar de parella i sempre han de ballar amb mascareta.

Ben aviat, l’Ajuntament va informar que se suspenia la Fira de Calella i l’Alt Maresme per tal d’evitar aglomeracions de gent. El consistori, però, encara no s’ha pronunciat sobre els actes culturals de la Festa Major. Vistos els precedents d’aquest estiu, especialment amb la Festa Major Petita, tot fa pensar que es readaptaran alguns actes i que els calellencs podrem gaudir, d’una manera diferent, de la Festa Major.

Comparteix el contingut!

Go to Top