La COVID-19 podria cancel·lar la rua de carnaval de l’Alt Maresme

2020-09-01T16:34:22+01:0001/09/2020|

  • La suspensió per motius sanitaris de la rua de carnaval de la Costa Brava Sud, organitzada per Blanes, Lloret i Tossa, i de la rua de carnaval de Roses fa que quedi a l’aire la rua de carnaval de l’Alt Maresme, preparada per Pineda i Calella. Moltes colles provenen de Blanes, Lloret i Tossa on no s’hi faran comparses enguany. La organització té coll avall que no es farà el carnaval de l’Alt Maresme.

La desena edició del carnaval que organitzen Blanes, Lloret i Tossa no es farà fins al 2022. S’hauria organitzat la setmana del 13 al 20 de febrer de 2021 si no fos per la pandèmia. Les colles que hi participen esperen a l’inici de la tardor per començar a preparar el disseny del vestuari i les carrosses que els acompanyen.

Blanes, Lloret i Tossa van unir-se fa 9 anys per organitzar la rua de carnaval de forma conjunta. Ho feien per reduir despeses però al mateix temps per guanyar en públic. Els establiments hotelers, comerciants i restauradors també en sortien beneficiats ja els tres pobles organitzen actes conjunts en totes les festes de carnaval.

Han estat els consistoris de Blanes, Lloret i Tossa qui han estat els encarregats d’anunciar la suspensió de la rua de carnaval de la Costa Brava Sud. Segons expliquen, ho fan seguint “les mesures preventives per aturar la propagació de la pandèmia de la COVID-19, que durant aquestes dies torna a reflectir xifres perillosament alarmants de contagis. En l’actualitat, una de les principals mesures és no promoure la celebració d’actes públics o privats que signifiquin una acumulació de gent, amb la previsió que de cara al proper febrer aquesta situació encara no pugui estar controlada al 100%.”

Tenint en compte que la rua transcorre durant tres dies pels carrers de Blanes, Lloret i Tossa i s’hi aglutinen fàcilment més de 100.000 persones, els ajuntaments prefereixen organitzar la desena edició de la rua conjunta al 2022. La pandèmia té l’ombra molt allargada i, per aquest motiu, cal avançar-se i prendre decisions. Les colles hi estan d’acord per responsabilitat.

A part de la suspensió de la rua de carnaval de la Costa Brava Sud i Roses, també s’han anul·lat les rues de Sitges, Torelló i Cunit

El Carnaval també és un motor econòmic, ja que dona feina a molts creadors, ja siguin modistes, pintors, fusters o ferrers, que, amb l’anul·lació, veuen l’any que ve molt negre, en alguns casos sense ingressos.

Moltes de les comparses que participen al carnaval de la Costa Brava Sud també participen al Carnaval de l’Alt Maresme, organitzat entre els Ajuntaments de Calella i Pineda de Mar i coordinat per la Comissió de Carnaval de l’Alt Maresme.

L’anunci de la cancel·lació de les rues de carnaval properes i el fet que el gruix de comparses participants sigui dels municipis que han suspès les seves rues de carnaval fa que la Comissió de Carnaval de l’Alt Maresme s’estigui plantejant la suspensió, també, de la rua de l’Alt Maresme, que s’hauria de fer l’últim cap de setmana de febrer de 2021. La organització d’una comparsa no es fa en una setmana, requereix mesos de treball previ per donar forma a la carrossa i crear la disfressa. És per això que les comissions organitzadores estan anunciant si segueixen en peu o no els actes, per tal que les comparses puguin preparar-se o decidir no fer disfresses i carrosses.

La rua de carnaval de l’Alt Maresme porta unes 1.800 persones en unes quaranta comparses. En acabar la rua, s’organitza una festa a l’interior de la Fàbrica Llobet on s’hi acumula molta gent. Les mesures de seguretat i distanciament social que demanen les autoritats per fer front a la pandèmia fan difícil organitzar el recorregut i la festa posterior.

La pròxima rua de carnaval de l’Alt Maresme seria l’edició 23, surt de Poblenou (Pineda de Mar) i arriba a Calella fins a la Fàbrica Llobet, on es reparteixen 15.000 euros en premis per les comparses. El període d’inscripció començava, normalment, a principis d’any.

Comparteix el contingut!

Go to Top