El laboratori de la Creu Groga aconsegueix reduir el temps en conèixer els resultats de la prova PCR

2020-09-05T17:19:22+01:0005/09/2020|

La quantitat de PCR que ha hagut de fer la Creu Groga ha fet agafar ritme i disminuir el temps que triguen els laboratoris en conèixer els resultats. En mig dia ja poden saber si una persona és positiva o negativa. Durant el temps que portem convivint amb la pandèmia, els laboratoris han invertit en maquinària per optimitzar i agilitzar els processos relacionats amb la COVID-19.

Als mesos de juliol i agost van haver de fer un munt de tests encarregats per les empreses pels seus treballadors, especialment en el sector serveis. Ara, les que més requereixen de proves de detecció són les empreses industrials que han fet una aturada a l’agost. Tot i així, des del centre de salut privat de Calella expliquen que hi ha molts particulars que demanen fer-se la prova, ja que, al ser una malaltia molt contagiosa, és probable haver estat contacte d’un positiu i tenir dubtes de si s’ha encomanat.

En tot l’Estat hi ha una seixantena de laboratoris que són capaços de realitzar proves PCR. El Ministeri de Ciència ha permès 11 laboratoris universitaris -tant públics com privats- amb instal·lacions i el personal adequat que poden fer les proves PCR. Cal que el laboratori tingui especialistes en biologia molecular i uns requisits tècnics específics.

La Creu Groga fa diversos tipus de proves per saber si una persona té la COVID-19. D’una banda, la coneguda prova PCR, que és la que fan als hospitals. També fan un tipus d’analítica de sang específica per saber si s’ha superat la malaltia i el cos ja ha creat anticossos, si s’està passant en aquell moment o si encara no s’ha estat contagiat.

Comparteix el contingut!

Go to Top