El tennis taula, la natació i el bàsquet són els esports més beneficiats per les subvencions esportives de l’Ajuntament

2020-09-18T17:01:02+01:0018/09/2020|

  • Entre els tres sumen gairebé la meitat dels diners destinats a subvencions per entitats esportives. En total, s’hi han dedicat 36.000 euros.

El Club Tennis Taula Calella (6.437 euros), el Club Natació Calella (5.865 euros) i el Club Bàsquet Calella (5.363 euros) són les entitats esportives més beneficiades per les subvencions destinades a l’esport d’enguany. Entre els tres sumen 17.665 euros, gairebé la meitat dels 36.000 euros del total de la partida. Els diners destinats a les subvencions esportives ha pujat un 25% respecte de l’any passat.

Per darrere hi ha la Unió Esportiva Handbol Calella (3.840 euros), el Club de Futbol Calella (3.591 euros) i el Club d’Atletisme Calella (3.344 euros). Els segueixen la secció esportiva de l’Escola Pia (1.408 euros), el Club de Tennis Calella (1.397 euros), l’Associació Calella-Marxa (1.121 euros) i l’Associació Volei Platja Calella (1.056 euros). Per últim, hi ha el Club Judo Calella (942 euros) i l’Associació Gent de Barri de Pequín (472 euros) que practiquen bitlles catalanes. 

Per rebre una subvenció esportiva, es valoren diversos factors, com la tecnificació i la professionalització dels entrenadors, les instal·lacions, l’estructura de les activitats i seccions i el nombre de disciplines esportives. També es tenen en compte el pressupost i el nombre de socis. Un dels requisits que més es puntua és la formació i promoció de l’esport en edat escolar, de l’esport base i de l’esport jove, així com de l’esport femení i de sectors socials amb característiques especials.

Moments difícils per les entitats esportives

La COVID-19 va passar factura als clubs esportius, ja que alguns van deixar de cobrar les quotes de jugadors i socis degut a l’aturada per l’Estat d’Alarma. Això suposa una davallada en l’economia general del club

De fet, el Club Tricbm es va dissoldre durant el confinament degut a la manca de liquiditat. El seu president va anunciar que posaria en marxa el Club Triatló Calella, però no s’ha acabat creant. Al seu pas el club de triatló s’ha acabat integrant en dos altres clubs que han obert la seva secció de triatló, el Club Natació Calella i la Fundació Creu Groga.

A més, és un moment delicat per qualsevol activitat que sigui col·lectiva, ja que un positiu farà aïllar tot un grup. Això provocarà que no pugui disputar el seu partit corresponent en el moment en què comencin les lligues.

És previsible que, si hi ha diversos contagis en el món de l’esport, la Generalitat i les federacions esportives optin per aturar les competicions, és a dir, els encontres entre diferents clubs, com ja van fer quan es va decretar el confinament.

Tot i així, hores d’ara les entitats esportives esperen reprendre amb normalitat l’activitat esportiva, que porta en stand by des del mes de març.

Comparteix el contingut!

Go to Top