El nou carril BUS-VAO d’entrada a Barcelona des de l’Autopista del Maresme causa retencions

2020-09-19T17:05:22+01:0019/09/2020|

  • El nou carril BUS-VAO de l’autopista del Maresme genera més retencions a l’entrada de Barcelona. Són 4 quilòmetres de carril que es va implantar a mitjans d’agost i havia de servir per disminuir la contaminació a base de prioritzar el transport públic i beneficiar els vehicles que tenen dos o més ocupants així com els vehicles amb l’etiqueta ECO

Quan ja fa un mes de la seva posada en marxa provoca més retencions i més contaminació. Així ho veuen, segons La Vanguardia, els alcaldes de Montgat, Badalona i de Sant Adrià del Besòs. Els alcaldes es mantenen expectants per veure l’evolució dels col·lapses de la C-31 i la C-32. Creuen que el carril no justifica la quantitat de busos que hi passen i, si no funciona, demanaran la seva retirada.

El nou carril BUS-VAO de l’Autopista C-32 està implementat entre Montgat i Barcelona i té una longitud de quatre quilòmetres. Està situat en el mateix espai on la limitació de velocitat és de 80 Km/h. El poden utilitzar vehicles de dos ocupants o més, autobusos i vehicles amb l’etiqueta ECO.

L’obra per implementar el carril BUS-VAO ha tingut un cost de 30.000 euros que va assumir la Generalitat. Ha consistit en la senyalització de la via amb una ratlla gruixuda damunt de la separació del tercer carril -el més ràpid de la via- i unes lletres al seu interior on es llegeix “BUS-VAO”. Aquest redibuix de l’autopista C-32 -al tram de la C-31- disminueix el número de carrils a l’accés a Barcelona a dos.

El Departament de Territori de la Generalitat considera que amb la posada en marxa d’aquest carril es combatria el retard que patien alguns autobusos regulars que utilitzen aquesta via per portar passatgers. Més endavant està prevista la creació d’un carril addicional i l’elevació del carril BUS-VAO pel damunt de la via. Aquestes obres tindrien un cost d’entre 16 i 19 milions d’euros.

Actualment la majoria de cotxes que entren a Barcelona en hora punta estan ocupats per una sola persona. Segons publica La Vanguardia, les retencions al quilòmetre 211 de l’autopista entre dos quarts de vuit i un quart de deu del matí dels dies laborabales són entre dos i dos quilòmetres i mig.

Comparteix el contingut!

Go to Top