McDonald’s, Mango i Benetton: grans cadenes que marxen de Calella

2020-09-19T18:00:41+01:0019/09/2020|

  • A aquestes tres cal sumar-li dues botigues més que ja estan anunciant la seva liquidació: Focus i Lucky Wear. La majoria, excepte McDonald’s, estan situades al carrer Església, principal carrer comercial de la ciutat, que no passa pel millor moment. Caldrà trobar la manera d’incentivar que les empreses s’instal·lin a la nostra ciutat.

Algunes de les grans empreses multinacionals que s’han instal·lat a Calella ja no tenen la franquícia o la deixaran de tenir en breu. McDonald’s va tancar abans del confinament, Mango no va obrir després de l’Estat d’Alarma i Benetton tanca a finals d’aquest mes de setembre.

McDonald’s era un establiment estacional: cap a Setmana Santa obria i tancava un cop finalitzava la temporada turística. Es dirigien, per tant, als turistes, un fet que es constatava amb la seva ubicació, la Riera Capaspre. Aquest any, sense previ anunci, no ha obert. A la pàgina web posa, des de fa mesos, que obrirà pròximament. Tot i així, aquest estiu ha tingut les portes tancades al públic. Per Calella es parla que al seu lloc hi anirà un Kentucky Fried Chicken (KFC), però encara no està confirmat. De moment, només han tapat el mobiliari que hi quedava com si anessin a fer obres.

Mango va estar obert fins al confinament. Un cop les botigues van tornar a aixecar la persiana, Mango la va mantenir avall. Unes setmanes més tard, la botiga era buida i a l’aparador lluïa un cartell de “es lloga”. Estava situat al centre de la ciutat, en ple carrer Església, en una botiga de dues plantes. El lloguer superava els 3.000 euros, potser sobrepassava la capacitat de la botiga per arribar a cobrir les despeses. A més, Mango té una línia estètica molt marcada a la majoria de les seves botigues, però Calella encara no s’havia adaptat a les necessitats de màrqueting de l’empresa.

El cas de Benetton és diferent, perquè sí ho està anunciant a través de descomptes del 50% en l’inici de la temporada tardor-hivern. Tancarà a finals d’aquest mes de setembre. No serà només la botiga de Calella, també la de Blanes i la de Lloret. Tot plegat pot respondre a un canvi en l’estratègia comercial de l’empresa que podria coincidir amb la pandèmia. Degut a les suculentes rebaixes, la botiga és plena a totes hores. Fins i tot, s’han format cues al carrer perquè la botiga ha hagut de restringir el pas per no superar l’aforament. Igual que Mango, està situada al carrer Església.

Tant Mango com Benetton portaven molts anys instal·lades a Calella. Mango és una multinacional catalana establerta a Palau de Plegamans, mentre que Benetton és una marca italiana.

Per Calella es deia que Stradivarius, la única del grup Inditex  Calella, també baixa la persiana. La botiga, però, ho ha desmentit: de moment es queda a Calella.

Dues botigues més del carrer Església anuncien als seus aparadors liquidació per tancament: Focus i Lucky Wear. No pertanyen a grans cadenes, sinó que són botigues locals de roba regentades per xinesos. També ofereixen grans descomptes de fins al 50% per treure’s del damunt l’estoc abans de tancar.

El carrer Església no passa pel millor moment. La situació actual, encara enmig d’una pandèmia mundial que està minvant les ganes de la gent de sortir de casa però també la seva capacitat econòmica, no ajuda. Tampoc el preu dels lloguers és un incentiu pels empresaris. Caldria veure com es pot aconseguir fer el carrer Església més atractiu.

Comparteix el contingut!

Go to Top