Reportatge – documental

2020-10-02T09:08:50+01:00 02/10/2020|

Els que vàrem començar a treballar amb imatges en moviment des del cinema 8mm i els que s’han iniciat directament en format vídeo, tenim un concepte diferent d’explicar històries… Sens dubte, el canvi de film a vídeo fou en el seu temps una revolució pels cineastes amateurs… La gravació conjunta d’imatge i so va ser un canvi molt important… Avui he llegit un comentari sobre els treballs rebuts al concurs de cinema/vídeo d’aquella època i, més o menys, deia això: “Hi ha una total diferència en la concepció i estructura entre els treballs pensats en vídeo o en cinema… Aquesta diferència es més evident en els reportatges, on el vídeo et fa VIURE la història, mentre el cinema l’EXPLICA”… Aquesta era la diferència més gran entre les dues formes de muntar/editar la narració… La mateixa diferència que hi ha entre un reportatge i un documental… L’un s’ha de fer en temps PRESENT, mentre que l’altra per dur-lo a terme necessites DOCUMENTAR-TE i recollir INFORMACIÓ… Pels aficionats al cinema i a la narració audiovisual eren temps d’una transició cap a un nou sistema de comunicació… Només calia escollir el que et venia més de gust: VIURE l’experiència, o EXPLICAR-LA…

La foto d’avui evidentment és de REPORTATGE… Praga, pont Carles, parella, relax…

X