El sector de les ambulàncies, en vaga indefinida per reclamar millores laborals i retributives

  • Les ambulàncies que circulen per Calella porten el cartell de serveis mínims
2020-10-13T16:03:13+01:00 13/10/2020|

  • Un total de 5.000 treballadors del transport sanitari estan cridats a la vaga. El sector privat demana les mateixes condicions de treball que els empleats de l’empresa pública SEM i que no se’ls apliqui una rebaixa salarial anunciada per la patronal.

Els treballadors d’ambulàncies, especialment del sector privat, estan en peu de guerra. Van començar una vaga indefinida el 9 d’octubre que, pel moment, no té data de finalització. Les ambulàncies que circulen per Calella porten un cartell de “serveis mínims”, fent visibles les seves reclamacions.

Demanen un pla d’equiparació amb les condicions del conveni col·lectiu de treball de l’empresa pública Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Segons el col·lectiu Ronda, les diferències entre les plantilles públiques i les privades no són només salarials, sinó que també afecten jornades, horaris, guàrdies, seguretat i prevenció i altres aspectes.

Els sindicats convocants, USOC, CCOO, UGT i SINDI.CAT, també denuncien una rebaixa salarial en plena crisi sanitària anunciada per la patronal ACEA, que els treballadors han vist reflectida a partir del mes de setembre. Segons els sindicats, la Generalitat i la patronal han incomplert els acords que van assolir al setembre de l’any passat per revertir les retallades salarials del 3,5% que el sector patia des de l’any 2013.

La Generalitat ha decretat serveis mínims amb un 85% dels efectius. Formen part dels serveis mínims el trasllat de malalts i accidentats en casos d’urgència, el trasllat de malalts per rebre el servei d’hemodiàlisi i oncologia i el trasllat de pacients donats d’alta i que necessitin una ambulància per tornar a casa si el metge així ho considera.

X