Els Lakers, campions de l’NBA… per Kobe Bryant

2020-10-13T11:16:49+01:00 13/10/2020|

Hi ha coses que semblen estar escrites. Els Lakers tenien un deute important des del 26 de gener amb la tràgica mort de la seva estrella, Kobe Bryant i, després de perdre la primera oportunitat al cinquè partit de les Finals, no podien tornar a defraudar a la llegenda que els mira des d’allà dalt. El cel i l’anell ja no podien esperar més.

Ha estat una temporada duríssima i molt, molt llarga per l’NBA i sobretot, pels Lakers. I és que l’any no podia començar pitjor: la inesperada i tràgica mort de la llegenda, del mite dels Lakers, Kobe Bryant i la seva filla Gianna (juntament amb 7 persones més) a causa d’un accident d’helicòpter el passat 26 de gener. I després, com a la resta del món, per culpa de la pandèmia que va aturar la competició durant més de quatre mesos.

La matinada de diumenge a dilluns, a les 4:00h, els Lakers es proclamaven campions de la temporada 2019-2020 de l’NBA després de superar amb autoritat als Miami Heat al Game 6 per 93-106. Un resultat que els Heat van maquillar una mica perquè els Lakers havien arribat a dominar de +40.

Però aquesta victòria és especial enmig d’una temporada estranya i surrealista. Primer, pel que representa i a qui està dedicada. Segon, perquè ha estat la temporada més llarga de la història. I tercer, pel lloc on s’ha celebrat: Disney World. 

La temporada 2019-2020 no podia acabar d’una altra manera: amb els Lakers proclamant-se campions de l’NBA. Hi ha coses que sembla que estiguin escrites en algun lloc. El destí és capritxós. Els californians es mereixien guanyar el seu 17è anell. Perquè li devien a Kobe Bryant. L’NBA li devia a “La Mamba”. Hagués estat molt injust que hagués acabat d’una altra manera (sense desmerèixer als Miami Heat que, acabant cinquens a la Regular Season, han lluitat fins al sisè partit de les Finals de l’NBA).

Veient el resultat al marcador, només quedava veure com seria l’entrega de l’anell i, sobretot, les referències emocionals dels campions cap a la figura de Kobe Bryant, que va ser el sisè jugador a la pista per un equip que ha tancat el cercle de la temporada més difícil i estranya que es recorda.

Un cop finalitzat el sisè i últim partit de l’any, les xarxes socials no van trigar en omplir-se d’imatges en record a “La Mamba” i a la seva filla. Perquè tots els aficionats del bàsquet, dels Lakers o no, els tenim molt presents. Perquè van ser moltes nits sense dormir veient el joc de Bryant. I perquè va marxar massa aviat. Ell havia d’estar present per veure aquest triomf. I, de fet, va estar present durant tots els partits: als cors i a les ments dels seus companys. 

Bryant, des del cel, ha conquerit el seu sisè anell de campió de l’NBA. Perquè amb el #8 o el #24, Kobe Bryant, “La Mamba”, continuarà guanyant sempre que ho facin els Lakers.

17è anell de la història dels Lakers. 17è anell d’una franquícia que ha fet de la tragèdia la seva benzina per acabar conquerint la glòria. Un curs transformat en un conte de Disney que, com sempre, ha tingut un final feliç.

Perquè no podia ser d’una altra manera. Per “La Mamba”. Per Kobe. Per Gianna.

X