Gestvia traslladarà la seva oficina a la plaça Bartomeu Barceló

2020-10-13T18:37:09+01:00 13/10/2020|

  • L’empresa pública de mobilitat invertirà 200.000 euros del seu pressupost per adequar el local. EL COnsell d’Administració ha desestimat col·locar Gestvia a l’antiga seu de la Policia Local.

Gestvia tindrà noves oficines. Estaran situades a la plaça Bartomeu Barceló, a la cantonada amb Joan Coromines, a un local cedit per l’Incasòl, l’Institut Català del Sòl. Es tracta d’un local de 300 m2, on caldrà fer una inversió d’uns 200.000 euros per posar-lo a punt.

Les oficines actuals, situades a la Fàbrica Llobet-Guri, s’han quedat petites i feia temps que s’estudiava la possibilitat de traslladar-les. Sobre la taula hi havia diverses opcions. Una d’elles era l’antic edifici de la Policia Municipal, situat al davant del Mercat Municipal. La inversió que calia fer era molt elevada, d’entre 800.000 euros i 1 milió d’euros, motiu pel qual es va descartar. En aquest cas es tractava de fer, pràcticament, l’edifici de nou.

De Gestvia penja el personal que es troba a les oficines, els vigilants de les zones blaves i les persones que controlen els accessos a les escoles en horari d’entrada i sortida. També hi penja el servei del Carrilet. Per aquest any, es preveia reforçar la plantilla per les noves zones verdes, que no es posaran en marxa fins a finals d’any, en principi.

Una altra de les opcions era traslladar Gestvia a l’antic local que hi havia el Mercadona, on ara hi ha un basar xinès a peu de la Nacional 2 al costat de la Plaça Conrad Prat . En aquest cas el pressupost resultava més econòmic, però no era un espai municipal. Només la compra tenia un cost de 480.000 euros i l’adquació del local per a ser utilitzat com a oficines de l’empresa pujava 300.000 euros. Aquesta opció els va semblar més viable i van estar a punt de posar-la en marxa.

Finalment, però, van optar per ubicar les oficines de Gestvia al local de la plaça Bartomeu Barceló, que era cedit sense cost per l’Ajuntament. El local era propietat de l’Incasòl. “Nosaltres estem mirant de no malbaratar el poc que tenim. Aquest estiu s’ha facturat molt menys, més els 200.000 euros de no facturar durant l’Estat d’Alarma”, explica Guillermo Gomis, vicepresident de Gestvia. Cada mes, Gestvia factura uns 100.000 euros per la zona blava aproximadament. Durant els dos mesos que va durar l’Estat d’Alarma, es van deixar de facturar 200.000 euros. A més, la manca de turistes ha fet que s’hagi ingressat molt menys durant l’estiu.

Gestvia disposa de més de 800.000 euros de romanent d’anys anteriors. El pressupost que tenia pel 2020 era de gairebé un milió i mig d’euros. Enguany, no assoliran els ingressos previstos a causa de la pandèmia, que ha fet que deixi de recaptar una gran quantitat. Per tant, haurà de destinar part del romanent a suplir les despeses, que es reduiran però no en proporció als ingressos.

El consell de Gestvia, del qual formen part totes les forces polítiques, està d’acord en traslladar la oficina a la plaça Bartomeu Barceló . Els treballadors hi guanyaran ja que tindran un espai on menjar, així es dona solució a una de les reivindicacions laborals. També és és fàcil l’adaptació de les furgonetes blindades que traslladen els diners que s’han recaptat de les màquines.

X