Catalunya tanca bars i restaurants i limita l’aforament del comerç

Els bars i restaurants només podran fer menjar per emportar

2020-10-14T13:17:52+01:0014/10/2020|

  • S’amplien les restriccions per intentar reduir els contagis de COVID-19, que s’han disparat. Els bars i restaurants només podran fer menjar per emportar.

Fins a finals de mes, els bars i restaurants estaran tancats al públic, només podran fer menjar per emportar. És una de les mesures que la Generalitat ha pres per intentar reduir els contagis de COVID-19, ja que ens trobem sota un risc de rebrot molt alt, de més de 350 punts, i el nombre de contagis està disparat. L’objectiu del tancament de la hostaleria és reduir al màxim el contacte social. De fet, es manté la prohibició de fer reunions de més de 6 persones.

El comerç veurà limitat el seu aforament al 30%. Als establiments comercials de més de 400 metres o centres comercials, a més, hi haurà controls específics. Tots els serveis en els que hi hagi interacció, com l’estètica, s’hauran de suspendre, excepte les perruqueries. En el sector cultural, com cinemes i teatres, l’aforament estarà limitat al 50%, igual que els gimnasos i els actes religiosos. També es tanquen els parcs infantils. Aquestes mesures són molt similars a les que es van aplicar a la fase 0 de la desescalada, la primera i més restrictiva, després de l’Estat d’Alarma.

El comitè del Procicat també ha aprovat tancar sales de joc, bingos i casinos i ha suspès congressos, fires i convencions. A Calella, però, aquest tipus d’esdeveniments no són habituals. Tampoc hi havia cap fira prevista durant aquest mes.

Totes aquestes restriccions entraran en vigor en el moment que es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), la nit de dijous a divendres. De totes maneres, caldrà que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya autoritzi totes aquestes limitacions, perquè no hi ha un Estat d’Alarma actiu. A Madrid, en canvi, com que si que estan en Estat d’Alarma, tant el Govern central com el de la Comunitat de Madrid poden aplicar les mesures que creguin necessàries.

Comparteix el contingut!

Go to Top