L’Hospital de Calella té 7 persones amb COVID-19 ingressades

2020-10-16T08:21:46+01:00 15/10/2020|

  • En els últims dies han ingressat 3 persones i 4 han rebut l’alta. Les dades de l’Hospital de Calella no reflecteixen l’augment de casos de COVID-19 que experimenta el país.

L’Hospital de Calella manté unes xifres similars des de fa unes setmanes en relació als pacients ingressats amb COVID-19. En aquests moments, atén a 7 pacients. En els últims dies han ingressat 3 persones i 4 han rebut l’alta. Les persones ingressades són aquelles que tenen símptomes greus. A l’Hospital de Calella, al no tenir zona d’UCI, no intuben als pacients que necessiten ventilació mecànica, sinó que els traslladen a un altre hospital.

En aquests moments, en els que es fan cribratges massius, la majoria dels diagnosticats són asimptomàtics i, per tant, poden passar la malaltia a casa sense fer ús dels serveis sanitaris. En els últims 7 dies, a Calella s’han diagnosticat 11 persones amb COVID-19. En els últims 14 dies, els casos diagnosticats pugen a 19.

Les dades de persones ingressades a l’Hospital de Calella no reflecteixen l’augment de casos de COVID-19 arreu del país que ha provocat l’enduriment de les mesures sanitàries, com el tancament de bars i restaurants i de serveis de contacte, com els centres d’estètica. En canvi, hi ha hospitals que tenen una gran pressió assistencial. El Parc Taulí de Sabadell tem una “saturació” del centre. L’Hospital de Vic alerta que les xifres d’ingressos s’han disparat. L’Arnau de Vilanova de Lleida obrirà una segona planta COVID.

L’índex de risc a Calella, per sobre dels 100 punts

Tot i no haver gaire gent ingressada, l’índex de risc de brot a la nostra ciutat és alt, de 134.48 punts. L’epidèmia creix a Calella, la taxa de reproducció és de 1.35, quan l’ideal seria que estigués per sota de l’1.

A la nostra regió sanitària, la de Girona, l’índex de risc de brot és molt alt, de 382.92. S’acosta perillosament als 400 punts. A la regió sanitària metropolitana nord, a la qual pertany el Baix Maresme, l’índex de risc de brot és de més de 400 punts. La regió sanitària amb el risc de brot més elevat és la Catalunya central, on supera els 500 punts. És per aquestes xifres que la Generalitat ha ampliat les restriccions i no es descarta que anunciï noves mesures.

X