El Govern anima a delatar a qui no compleixi les restriccions

  • Les reunions i trobades familiars o amb amics poden ser de fins a 6 persones
2020-10-17T19:14:46+01:00 17/10/2020|

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha animat als ciutadans a delatar als que se saltin les mesures per frenar el coronavirus. Ha reconegut que és “impossible” que els Mossos d’Esquadra i la Policia Local controlin el compliment de les restriccions casa per casa, fet que l’ha portat a encoratjar a delatar als veïns que se saltin les normes.

El conseller ha puntualitzat que no té una finalitat recaptatòria, sinó per dissuadir d’actituds que poden posar en risc la salut pública. En cas de reincidència, pot comportar sancions de fins a 6.000 euros.

Sàmper demana que s’avisi als Mossos si es detecta una reunió de més de sis persones, el màxim nombre permès. També ha apel·lat a la coresponsabilitat dels ciutadans a l’hora de limitar els seus contactes en l’àmbit de la seva bombolla de convivència. El titular d’Interior ha reconegut que li sabia greu demanar a la gent que delati als seus veïns, però ha dit que s’havia de fer perquè és “la realitat”.

També ha anunciat que els Mossos i les policies locals ampliaran la seva coordinació per portar a terme un control més exhaustiu del compliment de les restriccions. A partir d’ara, els cossos de seguretat hauran de fer un informe diari amb les denúncies que han posat davant de particulars i locals per saltar-se les restriccions per combatre la COVID-19.

Fins al moment, s’han tramitat 60.000 denúncies posades durant la primera fase de la pandèmia, de les que més de 3.000 ja han estat cobrades. La majoria eren de l’import mínim de 300 euros, que es redueix en un 40% si es paga a l’instant.

X