La Creu Groga munta una carpa exterior per fer els tests de la COVID-19

  • A la carpa covid atendran als pacients que vagin a fer-se un test de detecció de la malaltia
2020-10-17T17:32:05+01:00 17/10/2020|

  • A la carpa covid hi ha un servei d’infermeria que fa els test per tal de no barrejar els pacients que van per la COVID-19 dels que van per altres patologies. Fan uns 30 tests d’antígens al dia, dels quals entre un 5% i un 7% són positius.

La Creu Groga ha muntat una carpa covid a l’exterior del centre mèdic per poder fer els tests de detecció del coronavirus. D’aquesta manera, els pacients que són possibles positius no es barregen amb aquells que van per altres serveis. Durant les últimes setmanes han notat un gran increment en la demanda de tests que els estava comportant problemes de logística, motiu que els ha portat a muntar la carpa.

En aquesta carpa es faran diversos tipus de tests. D’una banda, els coneguts PCR, a través dels quals s’extreu una mostra del nas i la gola i es coneix el resultat en 24-48 hores. També fan tests ràpids serològics, que es fa a través d’una mostra de sang i el resultat s’obté en 10-15 minuts. D’altra banda, els tests de detecció d’anticossos de tipus IgM i IgG mitjançant el test ELISA, que es fa amb una analítica de sang.

El que més es fa, però, són els tests d’antígens, una prova que s’obté a partir d’una mostra nasofaríngea molt similar al PCR i amb una fiabilitat del 98%. Els seus resultats es coneixen en 10-15 minuts, per això s’han convertit en els més populars. Cada dia es fan uns 30 tests d’antígens, dels quals entre un 5% i un 7% són positius.

Quan un pacient arriba a la Creu Groga passa pel triatge i, si es sospita que pot tenir COVID-19, se li fa un test d’antigen abans de continuar la visita.

X