El nou pont de la Tordera passa les primeres proves de càrrega

El pont de la Tordera ha superat la prova estàtica i la dinàmica. Foto: Adif

2020-10-18T10:48:08+01:0018/10/2020|

  • Un tren de 300 tones ha fet quatre passades pel nou pont per comprovar si resistia el seu pes. El resultat ha estat satisfactori, això implica un avenç en les obres per restablir el servei ferroviari entre Malgrat de Mar i Blanes.

El nou pont sobre el riu Tordera ha passat amb nota les primeres proves de càrrega. Adif ha fet dos tipus de proves: una estàtica, col·locant un tren sobre l’estructura, i una dinàmica, que consistia en fer 4 passades a diferents velocitats. S’ha utilitzat un tren format per tres locomotores amb un pes total de 300 tones.

Això significa un avenç en les obres de reconstrucció del pont, que va quedar totalment destruït durant la borrasca Glòria. Tot i les aturades obligades per nous temporals i per l’Estat d’Alarma, sembla que es podran complir les previsions inicials i es podrà restablir el servei ferroviari entre Malgrat de Mar i Blanes abans de finals d’any.

La circulació de trens entre Malgrat i Blanes porta interrompuda des del 22 de gener. Si es compleixen les previsions de posar en marxa el servei abans de finals d’any, haurà estat pràcticament un any sense funcionar.

El nou pont està format per una estructura de 221,3 metres de longitud repartits en 5 obertures. Els pilars que aguanten el pont tenen una profunditat d’uns 45 metres. El muntatge de la via i de la catenària ja han finalitzat, ara s’estan executant els treballs d’instal·lacions i telecomunicacions. L’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària (AESF) està tramitant la documentació necessària per obtenir les homologacions i autoritzacions prèvies a la posada en marxa del nou pont

Les obres del pont han suposat una inversió d’uns 8,6 milions d’euros. Una part d’aquest cost serà finançat pel Fons de Solidaritat de la Unió Europea.

Comparteix el contingut!

Go to Top