Mataró Parc, primer centre comercial en acollir un cribratge massiu de test PCR

  • El Departament de Salut ha realitzat un cribratge massiu amb l’objectiu d’arribar a les 4.500 proves PCR en un dia. Es tracta de la primera prova pilot a un centre comercial.

2021-04-13T10:16:58+01:0019/10/2020|

El Centre Comercial Mataró Parc ha acollit aquest dissabte el primer cribratge massiu de test PCR que es porta a terme en un centre comercial de Catalunya. Es tracta d’una prova pilot que el Departament de Salut de la Generalitat ha realitzat durant tot un dia amb l’objectiu d’arribar als 4500 tests de detecció de la COVID-19 a la població de Mataró (Maresme) i als municipis propers. Els clients del centre comercial que ho han sol·licitat voluntàriament s’han pogut acollir a la realització de la prova de detecció de forma totalment gratuïta.

Dues carpes amb 5 punts de presa de mostres a cada una d’elles, permetien fer la prova als clients que així ho desitjaven. Cada punt de presa de mostres comptava amb dues infermeres per realitzar la prova de cribratge. El personal sanitari, equipat amb els seus corresponents equips de protecció individual (EPI), atenia als usuaris de forma personalitzada. En l’àmbit del centre comercial s’han instal·lat un total de 20 punts de programació per registrar les dades de cada una de les persones que es feien la prova PCR perquè, posteriorment, puguin conèixer el resultat. El contingut de les proves es donarà a conèixer en 48 hores accedint cada pacient a l’espai digital personalitzat “La Meva Salut” de la Generalitat, tret d’aquells casos en els quals l’anàlisi doni positiu, ja que la persona rebria la notícia a través d’una trucada telefònica. El gerent de Mataró Parc, Alfonso Millán, no ha dubtat en manifestar “el meu agraïment a la Generalitat per les mesures que han pres i pels dispositius que han instal·lat al centre comercial. Ha estat una feina molt ben coordinada” com a prova de l’alt grau de satisfacció que han mostrat els visitants al centre.

Des de l’inici de la pandèmia de la COVID-19, “el centre comercial Mataró Parc ha estat molt compromès amb les mesures de seguretat”, ha destacat Millán. Per això, s’ha facilitat a la tasca al Departament de Salut per portar a terme un cribratge massiu de proves PCR. Des de l’inici de la pandèmia, Mataró Parc ha apostat per intensificar al màxim els protocols de neteja i desinfecció del centre comercial “sobredimensionant-los en tot moment”. Ateses les noves mesures de la Generalitat, els bars i restaurants només poden servir menjar per emportar. “Per Mataró Parc és primordial la salut dels seus clients i treballadors”, ha conclòs el directiu de Mataró Parc.

Comparteix el contingut!

Go to Top