Ajudes de fins a 1.500 euros per bars, restaurants i centres d’estètica

Carrer Matas i Rodés, on hi ha tres bars

  • La Generalitat ha aprovat una línia d’ajudes directes per a autònoms i pimes afectades pel tancament de l’activitat. També activarà una línia de préstecs de fins a 15.000 euros. A més, el Govern aprovarà una llei perquè els negocis tancats per la COVID paguin fins a la meitat del lloguer.

2020-10-21T16:00:38+01:0021/10/2020|

Els establiments afectats pel tancament decretat per la Generalitat, com són els bars, els restaurants i els centres d’estètica, podran demanar una subvenció de fins a 1.500 euros. La Generalitat habilitarà una línia d’ajudes directes per a autònoms i pimes amb una dotació inicial de 40 milions d’euros, partida que el Govern ampliarà si fa curt amb les peticions.

Des de la Generalitat asseguren que es garantirà la “màxima agilitat” per tramitar les sol·licituds i ajudar, així, als sectors que no estan ingressant degut a la paralització de la seva activitat.

L’acord preveu un termini de cinc dies perquè els negocis afectats tramitin les sol·licituds de forma telemàtica. S’articularan a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). Encara, però, no es poden demanar.

D’altra banda, el Govern també activarà una línia de préstecs perquè els establiments més afectats puguin obtenir liquiditat i assegurar els llocs de treball. Seran préstecs de fins a 15.000 euros a través d’Avalis Catalunya i l’Institut Català de Finances. La dotació de la mesura és de 20 milions d’euros.

Els locals tancats per la COVID-19 pagaran la meitat del lloguer

Com ja va avançar CALELLA COMUNICACIÓ, el Govern ha aprovat un decret perquè els propietaris de locals comercials i els llogaters puguin negociar el lloguer arran de la crisi sanitària de la COVID-19. Si no arriben a cap acord al cap d’un mes, es podrà reduir fins al 50% el preu del lloguer mentre duri la situació adversa, en aquest cas la pandèmia, en funció de la reducció de l’activitat.

Si el tancament és parcial, la reducció del preu del lloguer serà proporcional a la meitat de la pèrdua de l’aprofitament de l’immoble. En el cas dels restaurants o bars amb menjar per emportar, es considera que el negoci està tancat i, per tant, el lloguer es reduirà a la meitat. Per les activitats que tinguin restriccions d’aforament o de serveis, la rebaixa serà proporcional, repartida entre propietari i llogater.

Amb aquest decret es vol evitar que calgui anar als tribunals a negociar o recórrer el contracte de lloguer. El decret permetrà aplicar la clàusula “rebus sic stantibus”, que serà inclosa al Codi Civil en una reforma que podria trigar dos anys.

Comparteix el contingut!

Go to Top