Els Amics del Parc Dalmau enderroquen un antic dipòsit per convertir l’espai en un mirador

Els Amics del Parc Dalmau han enderrocat un antic dipòsit de més de 80 anys. Foto: Amics del Parc Dalmau

  • El dipòsit estava situat a la zona de la pedrera. No se sap per què hi era, però estava ple de grafitis, deixalles i aigua estancada. A més, causava un impacte visual negatiu enmig de la natura.

2020-10-25T12:43:05+01:0025/10/2020|

Els Amics del Parc Dalmau continuen amb la seva tasca de cuidar i embellir el Parc Dalmau. Aquest cap de setmana, han enderrocat un antic dipòsit, de més de 80 anys, que consideren causava un mal impacte visual i no estava en consonància amb la natura. Aquest espai, ara, és un mirador amb vistes a la ciutat. “Guanyarem un espai, potser tindria un diàmetre de quatre o cinc metres, i ha quedat una espècie de mirador. Tenim la intenció de fer un banc i escales perquè hi ha una vista panoràmica de la ciutat”, explica Francesc Clarà, president dels Amics del Parc Dalmau

Abans de tirar a terra el safareig, els Amics del Parc Dalmau han estat investigant la seva funció, però “ningú ens ha sabut donar cap tipus d’explicació de qui el va fer i per què servia”, diu Clarà. Van anar al Museu Arxiu per comprovar el projecte original de Jeroni Martorell, arquitecte del Parc Dalmau, però el dipòsit no estava assenyalat.

Una de les teories és que el dipòsit es va fer per fer baixar aigua cap a la pedrera com una cascada. De fet, està situat a la zona de la pedrera. Però el safareig mai ha tingut aigua, es troba en un lloc on és difícil fer arribar l’aigua.

A més, estava ple de grafitis i de deixalles acumulades al llarg dels més de 80 anys que porta el dipòsit. Era obert i quan plovia s’hi acumulava l’aigua. Això el convertia en un niu de mosquits. Per això, els Amics del Parc Dalmau “hem volgut treure l’impacte visual que suposava i alliberar aquest espai i tornar-lo a la natura”.

Comparteix el contingut!

Go to Top