S’amplia l’horari dels cementiris durant la setmana prèvia a Tots Sants

  • Des del 24 d’octubre fins al 2 de novembre, l’horari d’obertura dels dos cementiris és de 9h a 18h.

2020-10-26T11:20:24+01:0026/10/2020|

S’acosta la diada de Tots Sants. Durant els pròxims dies, els cementiris incrementaran el nombre de visitants que s’acosten a posar flors als difunts. Aquest any, degut a la crisi sanitària, s’espera que les visites es reparteixin entre els dies previs i posteriors a l’1 de novembre. Per això, s’ha ampliat l’horari d’obertura dels dos cementiris, el Cementiri Vell i Pins de la Creu, de 9h del matí a 18h de la tarda.

La Missa dels Difunts d’enguany no es celebrarà el cementiri, sinó a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau, molt més gran. D’aquesta manera, es podrà garantir la distància interpersonal. Serà dilluns 2 de novembre a les 20h.

Per evitar aglomeracions, es controlaran les entrades i sortides i es reforçarà la senyalització. És obligatori l’ús de mascareta i caldrà rentar-se les mans abans i després de l’ús d’elements comuns com escales d’accés a nínxols. Per això, s’instal·laran punts de gel hidroalcohòlic. També es reforçarà la freqüència de la neteja.

L’Ajuntament demana limitar el temps d’estada al cementiri a uns 20 minuts en grups de 6 persones.

El dia de Tots Sants hi haurà servei de taxi gratuït fins al cementiri Pins de la Creu. Les persones que en vulgui fer ús l’han de sol·licitar abans del 29 d’octubre trucant al 93.766.30.30, extensió 212.

Pavimentar el Cementiri Vell, una de les propostes dels Pressupostos Participatius

Una de les cinc propostes finalistes incloses als Pressupostos Participatius és adequar el Cementiri Vell, pavimentant-lo perquè sigui accessible. Aquesta proposta, però, hauria de ser una actuació de millora de la ciutat ja inclosa en el pressupost de l’Ajuntament, perquè és necessària. Es pot votar fins al 30 d’octubre de forma telemàtica a través d’aquest enllaç.

Cabré Junqueras prepara un homenatge a les víctimes de la pandèmia 

El sector funerari durà a terme un homenatge a les persones que han mort durant aquest any, entre ells, a les víctimes de la pandèmia. Ho faran a través d’un homenatge floral basat en tres tipus de flors que honraran a les víctimes, a les famílies i als professionals del sector. També es farà un minut de silenci.

L’homenatge busca “mostrar el compromís de el sector amb l’acompanyament als éssers estimats en el seu procés de dol. També donar un merescut reconeixement a la gran tasca professional del personal funerari, l’última i en ocasions oblidada baula de la cadena sanitària durant aquesta pandèmia”.

Serà el divendres 30 el dia que Cabré Junqueras, juntament amb l’Associació Nacional de Serveis Funeraris (Panasef), faran el minut de silenci i l’homenatge floral als difunts. El gerent de Cabré Junqueras, Josep Maria Mons, explica que “vam pensar en un homenatge pel Dia dels Difunts, però semblava que ja s’havia dit tot i que les paraules no eren suficient per expressar-se. Per aquesta raó se’ns va acudir recórrer al llenguatge universal de les flors, íntimament lligades a la nostra professió i a l’adéu dels éssers estimats, per dir molt més del que es pot dir amb paraules“.

Comparteix el contingut!

Go to Top