Decomissades 14 tones de pinyes recollides de manera furtiva al Parc Natural del Montnegre i el Corredor

  • Amb la quantitat de pinyes recollides, els pinyons estaven valorats en uns 50.000 euros segons els Mossos d’Esquadra i els Guardes Forestals del Parc Natural del Montnegre.

2020-10-29T13:58:37+01:00 29/10/2020|

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient i els Guardes Forestals del Parc del Montnegre i el Corredor van comissar el dia 21 d’octubre 14 tones de pinyes de pi destinades a l’obtenció de pinyons i van denunciar dues persones per haver-les recollit infringint la normativa vigent.

A Catalunya, la recollida de pinyes està permesa dins d’un període habilitat que va de l’1 de novembre al 15 de maig. Per a la recollida i el comerç de la pinya de pi pinyer és indispensable la possessió d’una llicència i l’autorització del propietari del terreny. A més, només es poden collir les pinyes que estan madures i, és obligatori deixar un mínim de cinc pinyes a l’arbre per permetre la seva regeneració natural. No complir amb aquesta normativa posa en risc la producció de pinyes de l’any següent i comporta una infracció administrativa.

Durant les vigilàncies del dispositiu muntat conjuntament entre Mossos i Guardes Forestals per controlar la recol·lecció furtiva de pinyes, es va detectar que unes furgonetes portaven a primera hora del matí persones que recol·lectaven les pinyes i per la tarda les tornaven a buscar juntament amb les pinyes collides. En una jornada podien collir fins a uns 500 kg de pinyes.

Les investigacions realitzades van permetre constatar que les pinyes eren emmagatzemades en unes naus a Sant Celoni. Segons els Mossos d’Esquadra, es van trobar 14 tones de pinyes collides fora del període habilitat amb un valor al mercat de les pinyes i els pinyons extrets que hauria arribat als 50.000 euros.

Una empresa col·laboradora amb l’administració s’ha fet càrrec d’aquestes pinyes.

X