El sector de la restauració calellenca es concentra per demanar tornar a treballar

  • Bars i restaurants no poden obrir com una de les mesures anticovid. Només poden fer menjar per emportar, però no els compensa per les despeses que tenen. Avui s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament com a mostra de rebuig a aquesta mesura.

2020-10-30T13:16:51+01:00 30/10/2020|

“Volem treballar!” ha estat el crit que han llençat avui propietaris i treballadors del sector de la restauració calellenca. Fa ja dues setmanes que els bars i restaurants van haver d’abaixar la persiana o limitar-se a fer menjar per endur i encara hauran de mantenir-se així, com a mínim, 15 dies més. El sector s’ha concentrat avui a la plaça de l’Ajuntament denunciant que no són els culpables dels contagis i demanant tornar a obrir els seus establiments.

Els manifestants també demanaven “ajudes reals”, perquè continuen tenint despeses que han de pagar tot i no poder ingressar res. La majoria de propietaris de negocis de restauració són autònoms, que tampoc es poden acollir a un ERTO. Gino Baba, propietari de Can Julio i de Frankfurt Calella, ha explicat que la Seguretat Social li acaba de carregar més de 1500 euros al compte sense que ell hagi pogut treballar per guanyar aquests diners.

És el segon confinament al que s’enfronta l’hostaleria, que ja va haver de tancar durant més de dos mesos durant la primera onada de COVID-19. Això implica, per exemple, que la majoria de treballadors han d’anar a l’atur o ser inclosos en un ERTO. Alguns negocis no han pogut suportar aquesta situació i han hagut de tancar.

Alguns propietaris i treballadors d’establiments calellencs han fet saber a CALELLA COMUNICACIÓ que no han pogut anar perquè tenen obert per fer menjar per emportar, però que comparteixen la mateixa causa. De fet, els que han tancat ho han fet perquè no els compensa obrir només per fer menjar per endur.

http://

X