L’Hospital redueix les operacions no urgents per alliberar llits per pacients amb COVID-19

  • El centre sanitari allibera llits davant l’increment progressiu de casos de COVID-19 i la previsió que augmenti la xifra.

2020-10-30T10:47:07+01:00 30/10/2020|

L’Hospital de Calella ha optat per reduir l’activitat quirúrgica no urgent amb l’objectiu d’alliberar llits d’hospitalització per poder atendre els pacients afectats per la COVID-19 que ho requereixin. En aquest sentit, s’ha suspès l’activitat d’un dels cinc quiròfans. Es prioritzarà, però, els processos oncològics i tota l’activitat urgent.

Aquesta és una de les decisions que s’han pres davant l’augment progressiu de casos de COVID-19 que l’Hospital ha detectat en els darrers dies. També respon a la previsió d’un increment de casos en aquesta segona onada de pacients de coronavirus. Es mantenen les restriccions de visites a un sol acompanyant per pacient a les plantes d’hospitalització, sempre que el pacient no sigui positiu o hi hagi la sospita que ho pugui ser. També continuen els controls d’accés a l’entrada.

39 pacients hospitalitzats, 3 d’ells en estat crític

L’Hospital de Calella té, en aquests moments, 39 pacients hospitalitzats, dels quals 3 es troben en estat crític. Fins ara, els pacients més greus es derivaven a Can Ruti, on continuen anant, i a l’Hospital de Mataró, però es troba en risc de col·lapse amb molt pocs llits UCI lliures i més de 100 pacients ingressats.

Els pacients hospitalitzats a Calella es divideixen entre la planta de medicina interna, on hi ha 21 pacients, i la part del sociosanitari, on hi ha 18 persones ingressades. Al sociosanitari es va detectar un brot a mitjans d’octubre, que es manté estable.

23 professionals sanitaris amb COVID-19

Treballar diàriament amb pacients amb COVID-19 suposa un gran risc pels professionals sanitaris, que també es contagien. Actualment. Hi ha 23 professionals positius, però 15 més es troben aïllats per ser contactes estrets. En total, hi ha 38 sanitaris complint la quarantena.

X