La millora de les dades de la COVID-19 a Catalunya fa endarrerir la decisió d’un confinament domiciliari

Fotografia aèria de Calella

  • Salut no descarta el confinament domiciliari, però la reducció del risc de rebrot, la positivitat i la xifra de contagis donen una mica d’esperança.

2020-11-02T17:12:29+01:0002/11/2020|

L’expansió del coronavirus s’alenteix a Catalunya. Les dades així ho demostren: la taxa de reproducció del virus és de l’1,12 -cada 100 contagiats infecten a 112 persones-, també ha disminuït el risc de rebrot, la xifra de contagiats -tot i que lleugerament- i el percentatge de positivitat en els tests realitzats. Això podria explicar-se per les mesures restrictives aplicades fa 15 dies, com són el tancament de bars, restaurants i centres d’estètiques. En els pròxims dies es veurà l’efectivitat del toc de queda i de les noves restriccions.

Aquesta millora de les xifres encara no es nota encara en els hospitals, on segueixen augmentant el nombre de pacients hospitalitzats en llits de planta i en llits UCI. En total, hi ha 2.687 pacients ingressats i 481 a l’UCI arreu de Catalunya.

Salut no descarta demanar un confinament domiciliari si les noves mesures no són suficients davant la segona onada de la COVID-19. Però el tancament podria ser diferent al del mes de març. “Sabem que el tancament de les escoles no és una acció que avui segurament fos efectiva i per això no l’hem presa. Amb això vull dir que quan parlem de confinament domiciliari, no té per què ser el del març”, ha declarat el secretari general de Salut, Marc Ramentol. El que no es planteja Salut és rebaixar les restriccions actuals, com a mínim fins que no s’arribi al pic de contagis i es doblegui la corba, rebaixant així la pressió al sistema sanitari.

Astúries ha estat la primera comunitat autònoma en demanar un confinament domiciliari, però el Govern espanyol el descarta per ara.

Salut reactiva la contractació d’estudiants d’últim curs d’infermeria i medicina

Per fer front als moments més durs de la segona onada, Salut contractarà metges i infermers en formació, especialistes titulats de fora de la Unió Europea i professionals sanitaris jubilats. Aquesta mesura ja es va utilitzar durant la primera onada, però va deixar de ser vigent quan va baixar la tensió als hospitals.

A la resolució s’especifica que es podran contractar els estudiants d’últim any de les especialitats mèdiques, farmacèutiques, de psicologia i multidisciplinàries de ciències de la salut i d’infermeria. S’adaptaran els seus plans individuals de formació per incloure aquest període i hauran de percebre un complement retributiu de caràcter personal.

Comparteix el contingut!

Go to Top