Els calellencs decideixen millorar els carrers i eliminar les barreres arquitectòniques de la ciutat

  • És la proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius 2020. Ha obtingut una tercera part dels 1.533 vots.

2020-11-03T09:35:51+01:0003/11/2020|

Alguns dels carrers de Calella podran millorar i ser accessibles a cadires de rodes, cotxets i carros de la compra gràcies als vots dels calellencs. La proposta anomenada “Adaptem Calella” ha resultat guanyadora en els Pressupostos Participatius. Ha rebut 502 suports dels 1.533 vots totals, una participació baixa -només ha participat un 9,28% de les persones cridades a votar- però que ha augmentat respecte d’anteriors edicions, probablement perquè enguany s’ha fet de forma telemàtica.

La proposta, presentada per Miquel Noheras, té com a objectiu fer els carrers de Calella accessibles. Actualment, hi ha molts carrers amb voreres molt estretes on no hi poden pujar cadires de rodes, cotxets o carros de la compra i, per tant, han d’anar pel carrer, amb el perill que això comporta si passen els cotxes.

“Adaptem Calella” tindrà una dotació econòmica de 125.000 euros. No s’ha fet públic el pressupost que requeririen cada una de les propostes. La proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius és una actuació que hauria d’estar inclosa en el pressupost de l’Ajuntament com a prioritària, no com a una de les propostes que els calellencs podem votar. Eliminar les barreres arquitectòniques hauria de ser una necessitat, no una opció.

La restauració de la balustrada del passeig Manuel Puigvert ha estat la segona proposta més votada, amb 389 vots. La segueix la instal·lació d’unes graderies a La Muntanyeta, amb 313 vots, i la instal·lació de 4 tobogans gegants al Parc Dalmau, amb 248 vots. Per últim, l’adequació del Cementiri Vell, ha obtingut 80 vots. Un vot s’ha considerat nul.

Comparteix el contingut!

Go to Top