Canvis a la N-II: Calella demana un nou semàfor al Far i Pineda construeix una rotonda

  • Els usuaris de la N-II poden patir retencions en els pròxims mesos a causa de les obres de la rotonda de Pineda, que ja han començat. Pel projecte del semàfor encara no hi ha data.

2020-11-08T17:57:40+01:0008/11/2020|

La N-II tindrà canvis pròximament. Mentre que a Pineda de Mar ja s’han iniciat les obres de construcció d’una nova rotonda, al barri de les Creus, Calella demanarà un nou semàfor a l’accés de la zona del Far.

Gestvia demanarà al Servei Territorial de Carreteres un nou semàfor per accedir a la zona del Far de Calella i al seu nucli d’habitatges per “permetre l’accés segur dels vianants i millorar la comunicació dels vehicles amb la ciutat”. Seria un semàfor amb polsador que s’activaria amb espires magnètiques sota l’asfalt que detectarien la presència de vehicles. Encara no s’han donat detalls del projecte ni de si la seva construcció afectaria al trànsit. Seria el setè semàfor que hi hauria a la carretera a Calella.

ERC Calella proposa construir un carril bici

ERC Calella ha aprofitat el moment per demanar un carril bici a la mateixa zona de la carretera. Proposen reduir l’amplada actual de la calçada, que està dimensionada per ser de tres carrils, i aprofitar l’espai alliberat per fer un camí a la banda de mar. El grup republicà considera que el carril bici servirà tant per les bicicletes com per vianants i persones de mobilitat reduïda que vagin en cadira de rodes. Estaria separat de la carretera per barreres de protecció.

Per poder tirar endavant aquests dos projectes cal l’autorització de Carreteres. Encara, però, no s’ha demanat formalment.

Nova rotonda al barri de les Creus de Pineda

D’altra banda, a Pineda ja han començat les obres de construcció del nou giratori, delimitant la zona a la qual anirà. Donarà accés al barri de les Creus i a Can Pelai des de la mateixa via.

Les obres tindran una durada aproximada de 5 mesos, dividits en dues fases. No comportaran la interrupció del trànsit a la carretera, tot i que pot provocar alentiments. Les parades de bus que hi ha a banda i banda de la via es mantindran actives tot i que es desplaçaran uns metres.

Construccions Fusté SA és l’empresa encarregada de les obres, que realitzarà per un pressupost de més de 323 mil euros.

Comparteix el contingut!

Go to Top