Les guinguetes es protegeixen dels pròxims temporals

  • Avui han estat treballant al Bahari posant sacs de sorra formant una barrera protectora al voltant de la guingueta. Es preveu que segueixin amb les altres tres guinguetes en els pròxims dies.

2020-11-09T21:44:49+01:0009/11/2020|

Les guinguetes es troben a primera línia de mar, dins de la sorra de la platja. Això les converteix en els objectius dels temporals, que les omple de sorra, aigua i branques i destrossa el seu mobiliari. També ha trencat part de les característiques veles. Per evitar-ho, l’Ajuntament ha engegat una prova pilot que consisteix en formar una barrera protectora amb grans sacs de sorra perquè parin l’efecte del vent i les onades. Les màquines també estan treballant a la sorra.

La primera guingueta on han col·locat aquestes bosses de sorra ha estat el Bahari, la que més va patir el temporal Glòria. L’aigua va impactar als vidres, trencant-los i entrant a dins, malmetent el mobiliari del menjador. La sorra també va fer estralls. Durant els següents dies es preveu que es col·loquin els sacs a la resta de guinguetes. Amb el pròxim temporal es veurà si són efectius.

Altres municipis turístics ja han provat aquesta tècnica. Salou també va instal·lar, al 2018, barreres de protecció amb sorra de la mateixa platja davant de les guinguetes per protegir-les.

Amb les bosses de sorra es vol aturar els embats meteorològics, que es preveu que s’intensifiquin amb el pas del temps i com a causa del canvi climàtic. Els experts anuncien que cada vegada seran més adversos i extrems. Això provoca que les empreses d’assegurances comencin a tenir present els efectes del canvi climàtic en les pòlisses i pugin el preu a les zones més propenses a patir afectacions meteorològiques. A més, no cobreixen tots els desperfectes que ocasionen els temporals. Per tant, suposen grans pèrdues als guinguetaires. Aquest any, a més, se sumaran als pocs ingressos que han tingut a causa de la baixada de turistes per la pandèmia.

El temporal d’aquesta setmana, però, no ha estat tan devastador i no ha provocat destrosses. Aquest cop, l’aigua ha arribat pràcticament a les terrasses, però no ha entrat als establiments costaners.

Comparteix el contingut!

Go to Top