Calella en Comú creu que Can Saula no és adequat per convertir-lo en un centre cívic

  • Els comuns creuen que és prioritari utilitzar espais ja existents com Can Saleta, el Mercat Vell i la Fàbrica Llobet i donar-los més productivitat. En canvi, farien de Can Saula un espai museístic.

2020-11-16T20:02:47+01:0016/11/2020|

Calella en Comú no veu clar convertir Can Saula en un centre cívic, tal com ha anunciat el Govern municipal que vol fer. De fet, els comuns creuen que “la seva productivitat com a centre cívic seria marginal”. Tampoc es podrien fer modificacions estructurals importants, com pot ser adaptar els accessos per cadires de rodes, perquè l’edifici està catalogat i protegit tant a l’exterior com a l’interior.

Abans de crear un nou centre cívic, els comuns consideren que “és prioritari utilitzar amb la màxima productivitat possible espais ja existents com ara Can Saleta, el Mercat Vell i, per sobre de tot, la Fàbrica Llobet”. Exposen que la Fàbrica Llobet està pendent d’implementar-se el pla d’usos que ha d’adequar els espais ja existents pels ensenyaments de música, dansa, teatre i altres activitats culturals i que actualment es desenvolupen en “condicions inadequades”. Per això, apunten a la Fàbrica Llobet com a lloc ideal per destinar els usos del centre cívic que el Govern vol posar a Can Saula.

Els comuns ja portaven seu programa electoral crear un centre cívic , però el concebien “en un entorn que cal reactivar i en un edifici que precisés rehabilitació”, com és el carrer Jovara.

Desconeixement de l’acord entre el Govern i la Fundació

Calella en Comú no coneix el detall de l’acord entre l’equip de govern i la Fundació Privada Germanes Saula Palomer i ha demanat una reunió al Govern.

El que ha transcendit és el cost que requeriria l’adequació de Can Saula, quantitat que s’enfilaria cap als 450.000 euros. Pels comuns, “vinguin d’on vinguin 450.000 euros ens sembla un cost massa elevat per aconseguir uns usos inadequats”. Entenen que l’Ajuntament s’haurà de fer càrrec d’un cost molt important i que, un cop acabin els 30 anys de cessió de l’edifici, tornarà “a ser propietat de la Fundació amb la seva integritat conservada i millorada”.

Fer de Can Saula un espai museístic

Calella en Comú veu positiu establir un acord entre l’Ajuntament i la Fundació però per destinar l’edifici a uns altres usos, com seria donar-li protagonisme a “l’edifici, la col·lecció permanent d’obres d’art i activitats temporals relacionades amb la seva història i amb les activitats artístiques en general”. De fet, consideren que “podria ser el primer d’un conjunt d’edificis de la ciutat, particularment presents en el carrer Jovara, que, amb els usos actuals o d’altre mena, constituirien una oferta d’interès turístic i ciutadà d’elevada qualitat”. Proposen una “Ruta per la Calella Modernista” que donaria vida al carrer Jovara.

Comparteix el contingut!

Go to Top