Comença el primer Gran Recapte virtual i sense banyeres d’aliments

  • La COVID-19 ha obligat al Banc dels Aliments a reinventar el Gran Recapte. Enguany no veurem les característiques banyeres d’aliments als supermercats, sinó que es faran donacions econòmiques tant als supermercats adherits com de forma online.

2020-11-16T15:03:08+01:0016/11/2020|

El Gran Recapte d’Aliments canvia el seu format. La crisi de la COVID-19 ha forçat al Banc dels Aliments a prescindir de les banyeres d’aliments que cada any per aquestes dates s’instal·laven als supermercats perquè els ciutadans les omplissin amb els aliments que volguessin donar. No coneixerem quantes tones d’aliments s’han aconseguit. En canvi, el que sí es podrà donar aquest any són diners.

Els aliments es canvien enguany per donacions econòmiques. Els supermercats adherits a la iniciativa disposen de butlletes amb diverses quantitats -1€, 3€, 5€, 10€, 20€, 50€-, els ciutadans podran escollir quants diners donar. Els supermercats on es pot col·laborar són Bonpreu, Consum, Mercadona, Spar, Eroski, Dia i, com a novetat enguany, Bonàrea. A algunes poblacions de la comarca, com Arenys de Mar, també hi participa el mercat municipal. En canvi, a Calella no està adherit.

El Gran Recapte comença avui i es podran fer les donacions durant tota la setmana. El divendres i el dissabte, a més, hi haurà voluntaris al Mercadona i al Bonpreu que explicaran de quina forma es pot col·laborar.

Els petits supermercats acumularan les donacions i les faran arribar directament al Banc dels Aliments. Les grans cadenes, com és el cas de Calella, enviaran les aportacions a les seves centrals i d’allà s’enviaran al Banc dels Aliments.

Per aquells que prefereixin fer una donació des de casa, es pot fer a través de la pàgina web del Banc dels Aliments o a través de Bizum, al número 33596. A través de codis QR també es pot accedir a la web per fer les aportacions. En aquest cas, es podrà participar fins al 16 de desembre, és a dir, durant tot un mes.

Sobre el mes de gener, Càritas Calella rebrà els aliments comprats amb els diners aconseguits durant aquests dies.

Més necessari que mai

A causa de la pandèmia, moltes famílies s’han vist greument afectades i han necessitat ajuda del Banc dels Aliments o de Càritas. Per això, les reserves han minvat i és més necessari que mai fer aportacions.

Càritas, que és la responsable de l’economat i de l’ajuda alimentària a la ciutat, atén un 80% més de famílies que l’any passat. L’any passat, Càritas va donar aliments a 490 famílies -1.361 persones- en tot l’any, mentre que aquest any ja ha atès a 870 famílies -2.276 persones-. “Cada setmana hi ha un augment”, lamenta Pep Vidal, tresorer de Càritas Calella. Per aquest motiu, Vidal espera que hi hagi moltes donacions.

El Banc dels Aliments ha distribuït al llarg del 2020 més de 15 milions de quilos d’aliments que han arribat a 262 mil persones a través de 636 entitats receptores; també es van distribuir 275 mil àpats cuinats durant el confinament. El valor d’adquisició pel públic dels aliments distribuïts s’estima en uns 35 milions d’euros.

Comparteix el contingut!

Go to Top