L’Ajuntament subvenciona la taxa de residus comercials als establiments que han hagut de tancar

  • Es destinarà una partida de 13.000 euros, que es prorratejarà entre el total de les sol·licituds. Està dedicada a la restauració, centres d’estètica i bellesa, parcs infantils privats i locals d’oci nocturn.

2020-11-18T15:31:17+01:00 18/11/2020|

Els empresaris afectats pel tancament d’aquesta segona onada podran demanar una subvenció a l’Ajuntament per fer front al pagament de la taxa d’escombraries. La convocatòria, que s’ha obert avui, s’adreça a les activitats de restauració, centres d’estètica i bellesa, parcs infantils privats i locals d’oci nocturn. Es pot demanar fins al 2 de desembre.

La partida que es destina a aquesta línia de subvencions és de 13.000 euros. L’import es prorratejarà entre el total de les sol·licituds acceptades.

Per demanar la subvenció s’ha de tramitar per internet al web de l’Ajuntament de Calella o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana situada a l’Ajuntament Vell, de dilluns a divendres de 9h a 14h.

Tenint present que els sectors que han hagut de tancar estan especificats i l’Ajuntament porta un registre de totes les activitats que es desenvolupen a la ciutat; hagués estat més senzill i de més fàcil procedir -tant pels mateixos empresaris com pels funcionaris municipals- que el mateix consistori efectués una reducció de la taxa a tots els empresaris que tenen activitats afectades.

Com a mínim, la línia de subvencions de l’Ajuntament es prorratejarà entre el total de peticions, per tant, tothom que ho demani tindrà alguna ajuda econòmica. En canvi, les ajudes als autònoms que ha atorgat la Generalitat es donaven per ordre d’arribada fins esgotar la partida, és a dir, molts empresaris s’han quedat sense res.

X