L’oci nocturn calellenc tira la tovallola

  • La discoteca Turisme 35 està en venda
  • Turisme 35, Bondi ha decidit tancar definitivament, Rock & Apples es traspassa. Menfis i Oxygen mantindrà tancat mentre hi hagi restriccions i no hi hagi turistes. El sector de la restauració també està patint. La Generalitat obrirà una nova línia d’ajudes per aquests col·lectius la setmana que ve.

2020-11-19T10:58:06+01:0018/11/2020|

Els empresaris de l’oci nocturn calellenc estan desesperats. Aquesta crisi sanitària, turística, econòmica i social ha acabat d’enfonsar el que ja feia anys que anava entreveient-se. Cada any el rendiment era més baix fins que el coronavirus ha acabat de fer vessar el got.

Les discoteques calellenques porten tancades des del 14 de març. Van tancar pel confinament i a finals de juny se’ls permetia obrir però sense utilitzar la pista de ball. Davant d’aquesta restricció van decidir continuar tancades; tampoc hi havia turistes. A finals de juliol, el Govern de la Generalitat va decretar-ne el tancament de nou i així fins al moment.

Fa uns dies que els propietaris del pub nocturn musical Rock & Apples, situat al carrer Amadeu, al centre de la ciutat, ha decidit traspassar el negoci a qui vulgui continuar-lo i ho han publicat a les xarxes socials: “ens és impossible sobreviure amb les restriccions de la nostra activitat, per tant, si sabeu d’algú que vulgui continuar amb el llegat del Rock and Apples, estem oberts a escoltar totes les ofertes”. El actuals propietaris fa 9 anys que l’estan regentant i sembla que hi ha nous inversors interessats en continuar l’activitat.

El Rock & Apples és un bar muscial que està al carrer Amadeu

El traspàs és una manera més esperançadora de cedir l’activitat que posar el local en venda com han fet a la discoteca Turisme 35 -situada al carrer Turisme, en plena zona hotelera- i la discoteca Bondi -situada a la Riera Capaspre- que ja no volen apostar ni invertir més en l’oci nocturn calellenc. Hi han invertit molts diners en reformes aquests últims anys i no han recuperat la inversió.

El propietari de la discoteca Oxygen -situat al carrer Benavente, just davant de l’Institut Bisbe Sivilla- ha confirmat a CALELLA COMUNICACIÓ que també ha decidit mantenir l’establiment tancat fins que vinguin temps millors.

Per altra banda, la discoteca Menfis té previst obrir per Setmana Santa si hi ha prou reserves hoteleres. Enguany no ha obert degut a les restriccions sanitàries. Ha hagut d’enviar els seus treballadors a l’ERTO forçadament i ara, fora de temporada, s’han hagut d’afegit al poc atur que els queda.

Aquest estiu algun turista es feia la foto davant la discoteca tancada (FOTO: @ivybarkakati)

Els empresaris de l’oci nocturn lamenten que ja fa anys que ha anat baixant el turisme que els dona beneficis. No estan a favor del tot inclòs ja que llavors -asseguren- els turistes que venen a Calella tenen un poder adquisitiu molt baix i ni compren ni consumeixen en locals calellencs.

Tampoc veuen clara la situació actual dels aparcaments a la ciutat. Consideren que “estem perdent molts clients pel fet que no poden aparcar a la ciutat ja que no hi ha espai”.

Restauradors que acaben temporada abans d’hora

Alguns restauradors calellencs també han decidit baixar la persiana, aquest és el cas del Restaurant Pizzeria Mamma Mia -situat a la Riera Capaspre- que ha anunciat que tanca fins a nou avís. Fins a mitjans de novembre oferien servei de portar el menjar a domicili o de recollida al restaurant. Però ara, “a causa d’aquesta situació insostenible estem impossibilitats a seguir treballant”. No tenen data de reobertura.

D’altres, com el celler La Roda, especialitzat en pollastres a l’ast -situat al carrer Creus- han avançat un mes el final de temporada. Fins ara també oferien menjar per endur però han decidit baixar la persiana fins a Setmana Santa per la restricció “de la mobilitat entre municipis els caps de setmana i a l’incertesa que provoca tot el que estem vivint actualment”.

Noves ajudes de la Generalitat la setmana que ve

Segons ha anunciat la Generalitat, les properes ajudes a les que es poden acollir els empresaris de l’oci nocturn i restauradors s’obriran la setmana que ve. Per demanar-les només caldrà anar al web del Canal Empresa i especificar el codi de l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques) de l’empresa sol·licitant. No es demanarà cap altre documentació que la informació fiscal -nom, direcció, codi postal i número de compte bancari.-

1.500 euros per cada sol·licitant d’empreses dedicades a la restauració i 6.000 euros per empresaris dedicats al món de l’oci nocturn si tenen menys de 10 treballadors i 9.000 euros si la seva plantilla és de 10 treballadors o més.

Aquestes ajudes seran directes i per ordre d’arribada fins arribar als 50 milions d’euros. Un cop esgotada la partida econòmica, la web no es tancarà com va passar amb les anteriors ajudes als autònoms.

Comparteix el contingut!

Go to Top