El PP Calella proposa incentius fiscals per contribuir a la recuperació econòmica de la ciutat

  • El PP planteja incentius fiscals tant per particulars com per botigues
  • Rebaixar l’IBI, reduir la taxa de residus comercials i anul·lar els trams més cars de l’aigua són les seves propostes.

2020-11-20T15:10:57+01:00 20/11/2020|

El Partit Popular Calella ha llençat una sèrie de propostes en relació a les taxes i impostos per contribuir a la recuperació econòmica de la ciutat. D’una banda, proposen rebaixar un 25% l’IBI -l’impost sobre els béns immobles, també anomenat contribució- per tal d’alleujar la pressió fiscal. Aquest impost s’ha apujat un 37% des del 2013, diuen des del PP.

També consideren que cal reduir la taxa de residus comercials en la part proporcional del temps que els negocis han estat tancats i que cal anul·lar els preus de l’aigua dels trams més cars, amb l’objectiu que tothom la pagui al preu més bàsic.

És evident que això representa una baixada dels ingressos previstos i cal el compromís del Govern municipal i també de l’oposició per tirar-ho endavant, destinant recursos econòmics derivats de les activitats culturals, socials, esportives o d’altres que, per motiu de l’emergència sanitària derivada de la COVID-19, ja no es podran fer” exposen des del Partit Popular. Proposen que els recursos s’extreguin de les partides de festes populars, la Volta ciclista, l’Ironman, els sous dels regidors i càrrecs de confiança o de les hores i gratificacions extraordinàries.

L’Ajuntament no modificarà les ordenances, ja que no s’ha convocat cap ple per debatre-ho. La voluntat del Govern municipal és de deixar-les congelades. Alguns partits de la oposició, com la CUP o Calella en Comú demanen un ple d’ordenances.

És un fet que els diners que els ciutadans poden tenir en moments difícils són els que han de marcar la recuperació. Si els rebaixem la pressió fiscal, en tindran més per gastar”, conclou el PP.

El Partit Popular no té representació a l’Ajuntament en aquests moments. Tot i així, està pendent de l’actualitat municipal i és propositiu. La seva voluntat és la de tornar a formar part del consistori en les pròximes eleccions.

X