Problemes amb el cotxe a les hores d’entrada i sortida de les escoles

  • Al carrer Sant Antoni, entre Sant Joan i Sant Pere, hi ha dos aparcaments
  • Els veïns amb guals propers a les escoles tenen problemes per passar amb el cotxe degut a l’augment del nombre de portes per les que entren els alumnes. És una situació generada arran de la crisi sanitària.

2020-11-21T20:32:14+01:00 20/11/2020|

La crisi de la COVID-19 ha provocat que les escoles s’hagin d’adaptar habilitant diverses portes d’entrada perquè no s’aglomerin alumnes i famílies en un mateix accés. Per la seva seguretat, els carrers es tanquen al trànsit perquè no puguin passar els cotxes en els horaris d’entrada i sortida. Això fa que els veïns amb pàrquings tinguin problemes a l’hora d’anar a treballar.

És el cas dels veïns que tenen l’aparcament al carrer Sant Antoni, entre Sant Joan i Sant Pere. A la cantonada següent hi ha l’Escola Pia, que ha habilitat quatre portes per accedir a l’escola, una d’elles a la cruïlla entre Sant Pere i Sant Antoni. Això fa que els cotxes que surten dels dos aparcaments que hi ha en aquell tram de carrer tinguin problemes per passar a les 9h, a les 13h, a les 15h i a les 17h. Es talla el carrer Sant Pere a l’alçada de Bruguera i Ànimes amb Sant Antoni durant mitja hora per cada entrada i sortida. És un problema organitzatiu generat per la crisi sanitària, al qual s’ha de trobar una solució temporal.

Les meves hores de feina coincideixen amb l’entrada i sortida dels nens i quan passes allà amb el cotxe, com que entren per quatre portes, ho tenen tot tancat i no es pot passar”, explica una veïna. Durant les primeres setmanes, els agents cívics li obrien pas, però després la van dirigir a la Policia Local.

Durant mitja hora a les 9h, a les 13h, a les 15h i a les 17h es tallen els carrers que van cap a les escoles. A causa de la pandèmia, s’han obert diverses portes, per tant, són més carrers els que es tallen. Es preveu que sigui així, com a mínim, durant tot el curs.

Des de la policia li van dir que coneixien el cas, perquè hi havia més veïns a la mateixa situació, i li van recomanar que sortís més aviat o més tard o que baixés pel carrer Sant Joan a les 9h, quan la càmera encara no està activada. Al migdia i a la tarda, però, sí que està en funcionament, per tant, no li suposava una solució. Quan van instal·lar la càmera del carrer Sant Joan, ella va anar perquè li registressin la matrícula, perquè per allà baixava per anar al seu garatge. Però la policia li va dir que no hi tenia dret perquè podia accedir pel carrer Sant Pere, és a dir, tenia una alternativa. En aquests moments, aquesta seria la solució més viable per als veïns que tenen aparcament en aquest tram de carrer, ja que es preveu que l’escola haurà de continuar amb diversos accessos, com a mínim, durant tot el curs.

Una altra de les propostes que li van fer era que aparqués al pàrquing del Mercat, però no hi estava d’acord perquè hauria de pagar la zona blava a més del lloguer de l’aparcament. Ha optat per modificar el seu horari: “m’he canviat l’horari: surto més d’hora i entro més d’hora per no trobar-me l’embolic”. Aquesta opció no la té tothom, hi ha qui no pot canviar, encara que ho demani, el seu horari laboral.

X