La cafeteria Canapè tanca definitivament

  • La crisi del coronavirus s’ha endut l’emblemàtica cafeteria del carrer Església al Casal l’Amistat. Els treballadors s’estan assessorant jurídicament per veure com queda el seu futur.

2020-11-26T19:50:05+01:0026/11/2020|

Era un rumor que feia dies que corria per Calella i la mateixa empresa que regenta la cafeteria situada dins la Cooperativa l’Amistat ho ha confirmat: el Canapè tanca definitivament les seves portes després de 28 anys al servei de bar del Casal l’Amistat.

Les constants restriccions al sector de la restauració degut a la crisi sanitària han provocat que la cafeteria Canapè, situada al carrer Església número 203, hagi entrat en fallida. L’empresa Cafeteries del Maresme S.A. no ha pogut fer front a tots els seus creditors. Tampoc als treballadors que han estat al peu del canó fins al 15 d’octubre, en el moment que la Generalitat va decretar el tancament forçat de bars i restaurants en plena segona onada de la pandèmia de la COVID-19. El Canapè va tenir obert per endur fins al 23 d’octubre, però les despeses feien inviable la continuació del negoci.

Els empleats no han cobrat els dies d’octubre que van estar treballant abans d’entrar a l’ERTO de forma forçada. Ara s’estan assessorant amb una advocada laboralista que els intentarà orientar per veure com poder sortir d’aquest forat. Molts d’ells porten anys a l’empresa.

El Canapè hauria d’haver obert les seves portes a partir d’aquest dilluns, quan la Generalitat ja permetia el consum en el seu interior però només amb el 30% d’ocupació, taules de 4 persones i amb horari restringit.

El Canapè va fer públic al seu canal de Facebook que a causa de les darreres mesures de restricció d’aforament i de servei que està aplicant l’administració en el sector de la restauració que impossibiliten dur a terme la nostra activitat amb total normalitat hem optat per tancar temporalment a partir de dissabte 24 d’octubre 2020. Gràcies per la fidelitat i fins aviat”, s’acomiadaven.

CALELLA COMUNICACIÓ s’ha posat en contacte amb el responsable de l’empresa Cafeteries del Maresme S.A. que no ha volgut parlar però fa uns minuts que s’han decidit a fer públic a través de les xarxes socials que el seu tancament és efectiu i irrevocable: “us volem comunicar que després de 32 anys d’estar al vostre servei tanquem definitivament la nostra activitat al carrer Església 203”. La cooperativa l’Amistat confirma que portava 28 anys regentant aquest local. Encara no se sap què passarà amb el local de la cafeteria, molt popular entre els calellencs.

Una altra persiana baixada al carrer Església: des que la crisi sanitària ha desenvolupat en una crisi social i econòmica que el degoteig de botigues i establiments calellencs que han anat tancant ha estat constant. El tancament del mític Canapè deixa un buit en un tram del carrer Església força concorregut entre el carrer Amadeu i el carrer Ànimes. Si la Cooperativa l’Amistat és hàbil i por reduir el preu del lloguer, fàcilment s’hi trobaran nous propietaris que vulguin continuar-hi el servei de bar-cafeteria. La situació del local és estratègica.

Comparteix el contingut!

Go to Top