Les botigues de roba, sabates i perfumeries calellenques se sumen al Black Friday

  • Els descomptes llueixen als aparadors de moltes botigues calellenques. Des de discrets 10% fins a llaminers 50%, la tendència del divendres negre s’estén per la ciutat.

2020-11-26T20:49:47+01:00 26/11/2020|

Passejant pel carrer Església es pot veure com molts establiments anuncien les rebaixes. Les botigues de roba, les sabateries i les perfumeries són les que més s’hi han sumat.

Alguns comerços s’esperen fins al mateix divendres per oferir els descomptes, d’altres ja porten tota la setmana. És el preludi a la campanya del Nadal, tot i que cada vegada més els ciutadans aprofiten les rebaixes d’aquest dia per comprar els regals.

El Black Friday té el seu origen als Estats Units. Se celebra el primer divendres després “d’Acció de Gràcies”, una festa nord-americana. El seu nom té diverses teories. D’una banda, es va fer servir entre els oficials de policia encarregats de la regulació del trànsit perquè els carrers s’omplien de gent i de vehicles que buscaven les rebaixes, provocant el caos. Un butlletí oficial de la ciutat de Filadèlfia el va començar a anomenar divendres negre.

Una altra explicació rau en el fet que els comerços passaven a tenir els comptes en negre després d’estar en números vermells.

Sigui com sigui, la tendència del divendres negre sembla que ha vingut per quedar-se, ja que cada any són més les botigues que s’hi apunten. Té molta més força, però, a internet, on la majoria de grans marques han apostat per grans descomptes.

X