L’ampliació de l’Hospital triplicarà el nombre de quiròfans

  • S’ampliaran 15.000 metres quadrats en una obra integral que pretén unir tots els edificis actuals. També es modernitzarà el centre, una qüestió que feia anys que estava sobre la taula.

2020-11-27T17:26:06+01:0027/11/2020|

Per l’any 2026, l’Hospital tindrà entre 11 i 12 quiròfans, el triple dels que hi ha actualment. És una de les millores que s’aconseguirà amb l’ampliació de l’Hospital, que s’ha fet pública avui. Això augmentarà exponencialment la capacitat quirúrgica del centre hospitalari.

Dels 4 quiròfans que té actualment l’Hospital, dos són quiròfans amb ingrés i dos són de cirurgia major ambulatòria. La intenció és que passin a ser 5 quiròfans amb ingrés i quatre per cirurgia major ambulatòria. A més, es construirà un quiròfan per urgències i un d’obstetrícia.

En un sentit global, l’Hospital guanyarà en llits, consultoris, places d’hospital de dia i d’atenció intermèdia. La Generalitat ha admès que fa anys que estan pendents les millores estructurals, tant de les instal·lacions com de la maquinària. Una inversió d’aquestes característiques permetrà posar a punt també la tecnologia.

No se sap, a hores d’ara, si l’Hospital podrà seguir funcionant a ple rendiment durant el temps que durin les obres.

L’ampliació en xifres

L’Hospital té, actualment, 148 llits d’aguts, però no en té cap per semicrítics. L’ampliació aconseguirà entre 152 i 169 llits d’aguts i entre 6 i 8 llits de semicrítics.

Pel que fa a l’Hospital de dia, actualment hi ha 6 habitacions i se’n faran entre 24 i 28. També s’ampliarà el nombre de consultoris, que passaran de ser 38 a entre 42 i 52. El nombre de gabinets, que són espais per realitzar proves, tècniques diagnòstiques o terapèutiques, pujarà de 22 a 26.

Actualment hi ha 34 box, que són els compartiments destinats als pacients que requereixen d’un aïllament o atenció especial a Urgències. Aquest nombre es podria veure disminuït, ja que es repartiran en diversos nivells en funció de la gravetat del pacient. Se’n faran entre 10 i 14 al nivell 1, on també hi haurà el triatge, i entre 18 i 21 al nivell 2.

L’atenció intermèdia s’augmentarà de forma considerable. Mentre que ara hi ha 28 llits de convalescència i pal·liatius, aquesta xifra es duplicarà, arribant als 60 llits. Les 18 places d’hospital de dia es convertiran en 30.

Inversió multimilionària

Salut preveu que el cost total de l’ampliació de l’edifici sigui de 34 milions 733 mil euros. Es tracta d’una inversió molt important que atorgarà les eines per millorar la qualitat assistencial dels calellencs.

El Departament de Salut també contempla un cost de 455 mil euros per enderrocar el sociosanitari, però no s’han donat més detalls.

S’ampliaran 15.000 metres quadrats, mentre que ara n’hi ha 21.000 de construïts entre els diversos edificis.

Cinc anys de durada

Tot just ens trobem en la fase zero d’aquest projecte, que consisteix en l’acord entre les administracions implicades, que són la Generalitat i l’Ajuntament. El primer pas serà l’aprovació del planejament urbanístic, moment en el que també s’iniciarà la construcció de l’aparcament, que finalitzarà al 2023. No serà fins a mitjans del 2023 que no es començaran a executar les obres pròpiament de l’Hospital, que es preveu que acabin fins a mitjans de 2025. L’últim pas serà el muntatge de l’equipament i el trasllat dels serveis

Incorporació de personal

L’ampliació de l’Hospital porta implícita la incorporació de nous professionals. No s’ha especificat quants seran necessaris. Tampoc s’han donat detalls de si els serveis compartits amb l’Hospital de Blanes es mantindran o si, pel contrari, l’Hospital de Calella oferirà serveis que actualment té derivats, com són traumatologia i oftalmologia.

Comparteix el contingut!

Go to Top