Salut invertirà 36 milions d’euros en ampliar l’Hospital de Calella

L'Hospital actual està representat de color marró. La zona blanca i gris és on anirà l'ampliació, al costat d'urgències

  • Les obres duraran 60 mesos. Salut invertirà uns 34 milions d'euros i l'Ajuntament haurà d'afegir 2 milions d'euros per construir un aparcament nou.

2020-11-27T13:59:45+01:0027/11/2020|

La Generalitat ha anunciat l’ampliació de l’Hospital de Calella, una reivindicació històrica a la nostra ciutat. Avui s’ha signat un conveni entre el Departament de Salut i l’Ajuntament de Calella que compromet a les dues parts a fer inversions importants.

D’una banda, Salut aportarà pràcticament 35 milions d’euros per la construcció del nou edifici, que serà annex a l’actual zona d’urgències. De l’altra, l’Ajuntament invertirà entre 2 i 3 milions d’euros en la construcció d’un nou aparcament darrera de Can Saleta, que consistirà en tres plantes alçades i que tindrà capacitat per 300 vehicles.

Una de les millores més importants serà en la capacitat quirúrgica, que es triplicarà: es passarà dels actuals 4 quiròfans a fer-ne entre 11 i 12.

Es preveu un període de temps de 5 anys per tenir l’ampliació enllestida. D’aquí a mig any començarà la construcció de l’aparcament, que acabarà a finals de 2022. Cap a mitjans de 2023 es començarà a executar l’obra d’ampliació de l’hospital, que durarà dos anys.

Es descarta, per tant, que l’Hospital s’ampliï pel damunt del futur Aldi, que es construirà davant mateix, a l’aparcament de l’Hospital 2.

Comparteix el contingut!

Go to Top