El personal de residències del Maresme rebrà formació específica per la COVID-19

  • Sessió de psicomotricitat amb la gent gran. (Foto: Residència Mar i Sol)
  • Es tracta d’un projecte pioner realitzat pel Consorci Sanitari del Maresme i el TecnoCampus, que formarà als més de 300 professionals que treballen als centres de gent gran de la comarca, també de Calella.

2020-11-29T10:00:35+01:00 29/11/2020|

El personal de les residències de Calella, així com de tot el Maresme, rebran un curs de formació per millorar la seva capacitat d’atenció a la gent gran davant la COVID-19. El curs començarà aquest dilluns i els formarà en el cribratge, valoració i intervenció de la insuficiència respiratòria, síndromes geriàtriques, la malnutrició, la deshidratació, la disfunció deglutòria, és a dir, la dificultat per empassar-se els aliments, i la rehabilitació posterior de l’estat funcional. El curs consistirà en una part teòrica que tractarà tota la normativa vigent i en una part pràctica que es realitzarà al TecnoCampus.

El curs va dirigit al personal d’infermeria, responsables higienicosanitaris, auxiliars d’infermeria, auxiliars de gerontologia i fisioterapeutes. És pioner a tot el país, des del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) creuen que pot ser un model escalable a tot Catalunya. La intenció del CSdM és que els professionals puguin aprofitar millor els recursos i prendre millors decisions si disposen de més formació específica.

L’objectiu és que els professionals de les residències puguin evitar els problemes que van tenir durant la primera onada de la pandèmia, que va deixar al descobert la dificultat de moltes residències per fer-hi front.

El curs serà impartit per professionals del sector sanitari i acadèmic tant del Consorci com de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus que han estat en primera línia lluitant contra la COVID-19.

Aquest curs s’emmarca en la campanya + Salut x a un futur millor: superem junts la covid al Maresme que impulsa el CSdM per lluitar contra el coronavirus a la comarca. Forma part del programa Impulsem la recerca, que té l’objectiu de promoure la recerca biomèdica lligada al Maresme i orientada a obtenir resultats que impactin en la qualitat de vida dels seus habitants. Els fons recaptats es destinen a projectes d’impacte local.

X