Retiren els nius de cotorres de les palmeres del passeig

  • Zona de palmeres del Passeig de Mar
2020-12-05T10:50:24+01:0005/12/2020|

Fins fa uns dies, passejant pel Passeig de Mar es podia sentir un guirigall provinent de les capçades de les palmeres. Es tractava dels nius de cotorres que s’havien instal·lat a les palmeres del tram que va de la zona dels socorristes al pont de fusta.

Ara, passejant per aquell tram ja no s’escolten els ocells, perquè l’Ajuntament ha decidit retirar els nius. Quan es treu un niu cal comprovar si hi ha ous o polls que encara no poden volar. Si n’hi ha, cal aturar-se i contactar amb l’Entitat de Gestió de Fauna perquè els retiri i gestioni. Si el niu està buit, es pot retirar. L’Ajuntament de Calella no ha explicat de quina manera ho ha fet i si ha seguit els protocols ètics per la retirada. El de Barcelona segueix aquest protocol perquè es troben amb la mateixa problemàtica que a Calella.

Un dels tipus de cotorres que fan niu a Calella són les cotorretes de pit gris, que es caracteritzen per ser d’un color verd brillant.

Niu de cotorretes de pit gris a Calella. (Foto: Natura-Tordera)

Els nius de cotorres es treuen perquè poden ser de mida gran i molt pesants i pot haver risc de caure damunt les persones que passegen sota els arbres. També poden trencar o fer malbé arbres i branques, que també poden caure sobre les persones. Els veïns s’havien queixat del soroll que provocaven les cotorres.

Normalment, la retirada dels nius es fa abans de la poda com a mesura de seguretat tant per a les persones com pel propi arbrat.

Comparteix el contingut!

Go to Top