Calella es proclama antimonàrquica i declara al rei Felip VI persona non grata

Discurs del rei Felip VI de Borbó, en presència del Govern espanyol. Foto: EFE

2020-12-18T11:16:18+01:0018/12/2020|

El rei Felip VI de Borbó no és benvingut a Calella. El ple de l’Ajuntament l’ha declarat persona non grata a la nostra ciutat. Ho ha fet amb els vots a favor de la CUP, ERC, Junts per Calella i Calella en Comú. Tot i aquesta declaració, ERC ha assegurat que “no és un acte d’odi” cap al Rei; des de la CUP voldrien que el pressupost destinat a la Casa Reial es dediqués a les persones afectades per la crisi sanitària. La moció la presentaven la CUP i ERC, tot i que ha estat redactada pel Consell per la República de Calella.

Ciutadans i el PSC han votat en contra. De fet, Ciutadans ha qualificat de “vergonyós” tractar aquesta qüestió tenint en compte la situació de pandèmia que estem vivint. El PSC, per la seva banda, ha acusat la moció de fer reinterpretacions incorrectes de la història.

Calella ja va fer un primer pas per allunyar-se de la Corona canviant el nom de la Plaça del Rei per Plaça del Primer d’Octubre. De totes maneres, popularment se la coneix com a plaça del Mercat. El Consell per la República de Calella ja va organitzar una crema de fotos del Rei el dia abans que vingués a Catalunya. L’any 1925, el rei Alfons XIII li va concedir a Calella el títol de ciutat.

Comparteix el contingut!

Go to Top