L’Ajuntament adjudica l’auditoria de la campanya “és Calella” al mateix grup d’empreses que la va dissenyar

  • El Govern municipal ha contractat una empresa per fer un informe per avaluar l’impacte de la campanya “és Calella”. L’empresa que va dissenyar la campanya i aquesta són germanes.

2020-12-20T20:14:23+01:0020/12/2020|

L’Ajuntament de Calella ha contractat l’empresa OFV CONSULTORS DE COMUNICACIÓ 2018 S.L. per fer un informe per avaluar l’impacte de la campanya “és Calella”, la campanya que es va utilitzar com a reclam turístic durant aquest estiu per assenyalar Calella com a destí segur davant la pandèmia. L’informe tindrà un cost per les arques municipals de 15.064,50 euros.

La campanya “és Calella” la va presentar el Govern municipal per intentar portar turistes a Calella davant la crisi sanitària mundial. Es tractava d’assenyalar Calella com a destí segur i es dirigia a turistes catalans i espanyols. Té un cost total d’uns 100.000 euros.

La idea de la campanya va iniciar-se a partir de quan es va realitzar la primera desescalada després de la primera onada, a principis de juny, quan l’Ajuntament va contractar l’empresa barcelonina VITAMINE COMUNICATIONS S.L. pel seu disseny amb un cost de 14.943,50 euros. En el seu moment, ja va rebre crítiques d’algun partit de la oposició per no encarregar la fabricació de la campanya a dissenyadors calellencs.

Aquestes dues empreses estan gestionades pel mateix administrador. Així doncs, l’Ajuntament de Calella ha contractat aquestes dues societats per realitzar tasques que, a priori, haurien de ser independents l’una de l’altra. L’informe, per tant, no podrà ser objectiu ja que haurà d’avaluar la idoneïtat de la imatge de la campanya. 

El que sí podrà valorar objectivament serà l’eficiència dels anuncis en ràdio i en premsa escrita. Aquestes dues empreses s’enduen 30.008 euros (amb l’IVA inclòs). La Llei de Contractes del Sector Públic no permet fer adjudicacions de més de 15.000 euros (sense IVA) sense fer-ne publicitat prèvia; per sota d’aquest cost, només calen tres pressupostos i un informe d’un tècnic municipal.

Es va fer publicitat en ràdio a Euskadi Irratia (la ràdio autonòmica del País Basc), Catalunya Ràdio, RAC1, la cadena SER, així com La Vanguardia, El País, el diari Ara i El Periódico. L’anunci també es va difondre a Andorra i al sud de França.

La campanya, però, no va acabar convencent als hotelers de Calella, que comentaven que la promoció, centrada en la província de Barcelona, no era la millor de les opcions després de veure que la Costa Brava tenia més tirada turística que la costa del Maresme. A més, algunes veus advertien que la campanya portava a confusió entre Calella i Calella de Palafrugell.

Comparteix el contingut!

Go to Top