Calella torna a ser sortida de la Volta Ciclista Catalunya per últim any

2020-12-23T08:46:28+01:00 23/12/2020|

L’edició 100 de la Volta Ciclista Catalunya sortirà de Calella. S’hauria d’haver celebrat aquest any 2020, però es va haver d’anul·lar per la pandèmia del coronavirus. S’ha posposat fins al 2021 i, finalment, ja té data: serà el 22 de març amb sortida i arribada a Calella. L’Ajuntament hi destinarà de nou una bona quantitat econòmica per aconseguir ser focus mediàtic durant 2 dies. L’edició suspesa de 2020 havia de tenir un cost per les arques municipals de 50.000 euros, es preveu que l’edició 100 posposada al 2021 tindrà el mateix cost.

L’organització de la cursa no ha desvetllat el recorregut però es creu que serà el mateix que en l’edició suspesa d’enguany.

El recorregut de l’edició 2020 era de 177,5 quilòmetres amb tres ports de muntanya a la segona part del recorregut. El perfil s’enduria a mesura que s’entrava a les Guilleries per enllaçar fins a Santa Fe del Montseny, baixar fins a Collsacreu i arribar de nou a Calella.

El que sí que ha confirmat l’organització de la prova és que enguany serà la última que sortirà des de Calella, ja que a partir de l’edició 101 la sortida de La Volta serà des de Sant Feliu de Guíxols, que també vol ser ciutat dedicada al turisme esportiu. Fins ara era l’arribada de l’etapa 2 sortint des de Mataró.

D’aquesta manera, Calella tanca un cicle amb la sortida de la prova ciclista catalana des de 2012. Han estat 9 edicions amb un cost directe de més de 320.000 euros i amb un retorn que sempre ha estat qüestionat.

X