Mercè Blázquez, de la residència Casal de Fàtima, primera vacunada contra la COVID-19 a Calella

  • El Casal de Fàtima és un centre blanc: no ha tingut cap cas de coronavirus en tota la pandèmia. Després de la primera resident, s’ha vacunat a una treballadora, Maria Carmen Tejera.

2020-12-31T16:37:55+01:0031/12/2020|

La residència Nostra Senyora de Fàtima, més coneguda com a Casal de Fàtima, ha estat la primera en rebre la vacuna contra la COVID-19 a la nostra ciutat, un centre que s’ha escapat de la pandèmia ja que no ha tingut cap cas de coronavirus en tota la pandèmia. I la primera persona vacunada ha estat Mercè Blázquez Peñas, de 86 anys, que s’ha mostrat satisfeta de rebre la primera injecció i considera que és un “triomf” després de nou mesos de pandèmia. Ha demanat molta salut de cara al 2021, ara que estem a les portes de final d’any.

L’ha seguit la primera treballadora del centre, l’auxiliar d’infermeria Maria Carmen Tejera López, de 49 anys. Creu que vacunar-se és una qüestió de solidaritat després d’uns mesos “molt durs” en què els residents han tingut limitada la visita de les famílies.

La primera treballadora en vacunar-se ha estat Maria Carmen Tejera

Les vacunes han arribat al Casal de Fàtima cap a les deu del matí. S’han administrat 45 dosis: 38 han estat per residents -no a tots, ja que en total n’hi ha 40-, i a 7 dels 35 treballadors. La directora de la residència, Marta Lodo, ha detallat que la vacuna arribarà a la resta de la plantilla de forma progressiva, però que la prioritat són els residents. “Hem viscut una situació molt complicada durant molt de temps i necessitem poder tornar a respirar”, ha explicat la directora, esperançada amb l’administració de les primeres dosis. La segona injecció la rebran passats 21 dies.

La tria dels centres que reben primer la vacuna es fa en funció de la seva situació epidemiològica. Es comença pels geriàtrics verds, és a dir, els que no tenen cap cas actiu de COVID-19. El Casal de Fàtima, a més, és un centre blanc: no ha tingut cap contagi en els nou mesos de pandèmia.

L’equip que ha subministrat la vacuna estava format per quatre infermeres i infermers i una coordinadora. És un desplegament especial per les primeres vacunacions, habitualment es farà en grups de dues infermeres.

L’Alt Maresme és el quart territori on s’administra la vacuna a la Regió Sanitària de Girona. Aquesta setmana, es disposa de 440 dosis per diverses residències.

Comparteix el contingut!

Go to Top