Entren en vigor els deu dies de confinament municipal diari

La policia va tancar la sortida de l'autopista per fer un control al mes de novembre

  • Noves restriccions durant un mínim de deu dies, entre les quals destaca la limitació de la mobilitat dins del municipi i el tancament de botigues no essencials durant el cap de setmana.

2021-01-07T12:22:37+01:0007/01/2021|

Deu dies per “aturar el país”. Així es va expressar el Secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en l’anunci de les noves mesures que afecten el conjunt del país. Una d’elles és el confinament municipal diari: no es podrà entrar ni sortir de Calella excepte per causes justificades, com motius laborals, tenir cura d’una persona dependent o motius mèdics.

Es pot fer esport individual a l’aire lliure entre municipis veïns, però els gimnasos estan tancats. Només romandran obertes les piscines amb condicions estrictes.

El toc de queda continua vigent de 22h a 6h. Les trobades socials seran de màxim 6 persones, igual que fins ara. Les activitats de lleure infantil i les extraescolars queden suspeses.

Una de les noves mesures és que el comerç no essencial haurà de tancar durant el cap de setmana. Amb això es pretén que la gent es quedi a casa durant el dissabte i el diumenge, tot i que la mesura no ha convençut als comerciants, que consideren que pot ser contraproduent. Els centres comercials estan obligats a tancar de nou. Tot això, l’endemà de Reis, que és tradicionalment l’inici de les rebaixes d’hivern.

Els negocis que poden mantenir obert durant el cap de setmana són farmàcies, òptiques, ortopèdia, fisioteràpia, centres de veterinària, entitats financeres, serveis relacionats amb l’aigua i l’electricitat, supermercats i empreses d’alimentació, quioscs, serveis de neteja i bugaderia, serveis informàtics essencials, comerços relacionats amb els productes higiènics, perruqueries, centres d’estètica, concessionaris d’automòbils, botigues de jardineria i cinemes que es trobin dins dels centres comercials.

La cultura i la restauració continuaran amb les mateixes restriccions que fins ara. Bars i restaurants només podran obrir de 7:30h a 9:30h i de 13h a 15:30h. La resta del dia hauran de fer servei a domicili o per emportar.

En principi, les noves mesures seran per 10 dies, fins al 17 de gener, tot i que la possibilitat d’allargar-les és molt present. De fet, tenint en compte les excepcions que es van fer per les festes de Nadal i les dades epidemiològiques a l’alça, el més probable és que les restriccions continuïn.

Per pal·liar part dels efectes que provocarà el tancament de les botigues, la Generalitat obrirà una línia d’ajudes de 10 milions d’euros amb aportacions de 2.500 euros per als establiments que hagin de tancar del 7 al 17 de gener.

Comparteix el contingut!

Go to Top