Els Mossos alerten d’intents d’estafa amb les vacunes per la COVID-19 a residències i domicilis de gent gran

2021-01-08T16:29:29+01:00 08/01/2021|

Arran de la vacuna de la COVID-19 han sorgit dues noves estafes. La més comuna és a les residències de gent gran; un centenar de centres han rebut trucades reclamant un ingrés econòmic urgent a canvi de les vacunes. Els estafadors es fan passar pel Departament de Salut o un centre de vacunació i truquen quan el responsable del centre no hi és per pressionar la persona que agafa el telèfon.

Una residència d’Esplugues de Llobregat ha caigut en el parany i ha fet un pagament de 400 euros als estafadors en concepte d’una paga i senyal d’un import total d’uns 3.000 euros. Els autors de l’estafa adverteixen a la persona que els agafa el telèfon que les vacunes no arribaran al centre ni a la totalitat dels residents si no es fa el pagament de forma urgent, amenaçant-los.

Aquesta estafa també s’ha produït en domicilis particulars, també de gent gran, on enlloc de demanar diners es presenten a les cases amb l’excusa d’administrar la vacuna però amb la intenció de sostreure objectes de valor.

Els Mossos d’Esquadra recorden que la vacuna és gratuïta, motiu pel qual en cap cas es poden demanar diners. També avisen a la gent gran que no han de permetre l’entrada de desconeguts a casa. En el cas de ser víctimes de l’estafa, encara que no arribi a produir-se, els Mossos animen a denunciar els fets.

X